Obavijesti

News

Komentari 45

Bandić: Ja sam za opoziv sve trojice, ne može jedan biti kriv

Bandić: Ja sam za opoziv sve trojice, ne može jedan biti kriv
7

U četvrtak će biti opozvan premijer. Vlade više neće biti, a tko bude imao 76 ruku dobit će priliku da sastavi novu Vladu, objasnio je Bandić kako neće podržati prijedlog SDP-a

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je na predstavljanje splitskog ogranka BM 365 - Stranke rada i solidarnosti kasnio pola sata, dok je njegov splitski kolega gradonačelnik Ivo Baldasar uranio jednako toliko. Ležerno odjeven, u modrim mokasinkama ukrašenim malenim zatvorskim lisičinama, Bandić se ispričao rekavši potpuno promuklim glasom, da nije tulumario iako je sveti Ante već da kasni iz nekih drugih razloga, a potom je nabrojao što nudi.

Milan Bandic

- Hrvatsku iz krize mogu izvući samo četiri stvari – to su rad, solidarnost, struka, kompetencija i zajedništvo. I to je naša snaga jer su do sada umjesto sposobnih uvijek bili podobni. Neki kažu - dolazi Mamić u Split. Pa neka ti isti dođu kasnije na kavu na rivu, da vide što Bandić misli o Splićanima, i što Splićani misle o Bandiću. Neka se ne skrivaju u mišje rupe. Split i Zagreb su prst i nokat. Ljude treba zbližavati – objasnio je Bandić naglasivši kako je u Zagrebu smanjio nezaposlenost na samo 6,1 posto.

- To smo napravili i ja svojim malim klikerom i više žuljevitim rukama i cipelama koje sam potrošio sa svojim timom. To želim i Ivi Baldasaru – kazao je Bandić osvrnuvši se i na situaciji u državi.

Milan Bandic

- Vidite da ne ide, to je mučenje, ovo liči na cirkus, malo na Big Brother, nadam se da ćemo izići iz ovog začaranog kruga. Scenarij je sljedeći: u četvrtak će se riješiti stvar u Saboru, a onda će novi mandatar dobiti 30 dana da sastavi novu Vladu. Nećemo ići ispod struke i kompetencije koju demonstriramo 16 godina. Nisam ja dobio peti mandat jer sam najpametniji i najljepši, iako nisam ni ružan ni glup, nego jer smo 365 dana, 16 sati, s ljudskim problemima. Ako na razini ove zagrebačke kompetencije ne budem imao utjecaj u sastavu nove Vlade, ja u njoj neću sudjelovati, a bez Stranke rada i solidarnosti neće biti nove Vlade. U četvrtak će biti opozvan premijer. Ove Vlade više neće biti, a tko bude imao 76 ruku dobit će priliku da sastavi novu Vladu – objasnio je Bandić kako neće potpisati SDP-ov prijedlog za raspuštanje Sabora, a nije propustio ni kritizirati prošlu Vladu rekavši kako nisu ništa napravili.

Milan Bandic

- Ja ću glasovati za opoziv sve trojice. Ne može za svađu biti kriv samo jedan. Iako je za svađu dovoljan jedan. Ja tako nakon svađe odem šetati 15 minuta s Rudijem, ona se ispuca i sve je u redu, a sutra nastojim manje griješiti – slikovit je bio Bandić ne želeći govoriti o Zdravku Mamiću naglasivši kako je on počasni predsjednik Dinama, ali ima hajdučko srce.

Baldasar je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo suradnjom s Bandićem naglasivši kako nisu razgovarali o mogućim izborima za Sabor, već samo o lokalnim izborima 2017. godine. Osvrnuo se opet i na Zdravka Mamića. Rekao je kako se on i ranije oštro osvrtao na HNS i Zdravka Mamića rekavši kako su izjave njegovih bivših kolega deplasirane jer je riječ o ozbiljnoj politici.

- U ovu suradnju uvoditi sukob između Hajduka, HNS-a, Zdravka Mamića i Torcide, pa šta im to treba – zaključio je Baldasar.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.