To je to što me zanima!

Bandić je pozvao Zagrepčane da dođu na grah u Maksimir

Uz besplatne porcije graha građanima će u Maksimiru biti podijeljeno i 60.000 kajzerica, a pripremljene su i tri cisterne pitke vode. Grah će se građanima dijeliti na 30 štandova
Vidi originalni članak

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sugrađane da na Međunarodni praznik rada, 1. svibnja, dođu u park Maksimir u što većem broju gdje ih na tradicionalnoj proslavi očekuje 60.000 besplatnih porcija graha s kobasicom, pancetom i vratinom, te karanfili koji će im biti podijeljeni i prigodan kulturno-umjetnički program.    

Bandić i njegovi suradnici u utorak su, uoči tradicionalne proslave 1. svibnja, koju i ove godine organizira Grad Zagreb, obišli park Maksimir te Ustanovu Dobri dom u Kosnici gdje je u tijeku priprema prvosvibanjskog graha.

"Za pripremu 60.000 porcija graha bit će utrošeno šest tona graha, četiri tone i dvjesto kilograma kobasica, dvije tone i sedamsto kilograma pancete i jednako toliko dimljene vratine te oko 600 kilograma luka", rekao je Alen Župan, ravnatelj Ustanove Dobri dom gdje se grah kuha.

Uz besplatne porcije graha građanima će u Maksimiru biti podijeljeno i 60.000 kajzerica, a pripremljene su i tri cisterne pitke vode. Grah će se građanima dijeliti na 30 štandova.  

"Pozivam sve sugrađane da nam se priključe, 60.000 porcija graha će biti podijeljeno - 45.000 u organizaciji našeg Dobrog doma, 10.000 porcija nam kuha Pleter i 5000 Crveni križ. Ako vidimo negdje u četiri - pet popodne da sve odlazi, moji će još skuhati 10.000 u roku dva i pol sata tako da ćemo do ponoći jesti grah ako treba. Neće nitko otići iz Maksimira da ne bude dobio porciju, a bit će i pored toga", istaknuo je gradonačelnik Bandić. Dodao je kako će i on i ove godine Zagrepčanima uobičajeno dijeliti porcije graha i da će u Maksimiru biti prekrasno.  

Naglasio je kako će proslava 1. svibnja u Maksimiru Grad Zagreb stajati nešto manje od milijun kuna.

Tijekom proslave bit će osigurano i dežurstvo tri tima Hitne medicinske pomoći, a za otpad postavljeni su kontejneri i kante za plastiku i papir.  

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • ćiribu_ćiriba 01.05.2022.

    Miki fališ nam... :(((((

  • milanmilan 01.05.2019.

    Ne zaboravlja Bandić tako lako SFRJ i KPJ i tadašnje praznike a zna da je Zagreb još uvijek pun isto takvih štovatelja pa ih i dalje kupuje grahom... nije bitno ni što je ni od koga je, njima je glavno da je badava.

  • TinSoc 01.05.2019.

    Kakve veze ima Hitna pomoć u Maksimiru s podjelom graha?

Komentiraj...
Vidi sve komentare