To je to što me zanima!

Bandić: Mrak Taritaš može jambrati ili biti konstruktivna

Amruš je 1906. napravio dvije fontane na Zrinjevcu. Valjda je za 100 godina Zagreb zaslužio tri fontane, kazao je Milan Bandić koji je stao u obranu gradnji fontana
Vidi originalni članak

U Zagrebu je u ponedjeljak ujutro u Ulici Hrvatske bratske zajednice počela gradnja novih fontana.

- Tri fontane koštaju 50 milijuna kuna, a to je duplo manje od vodospreme Cerje. Nikad nije vrijeme ako nećete ništa napraviti. U ovo vrijeme će neki reći ''je trebalo, nije trebalo''. Amruš je 1906. napravio dvije fontane na Zrinjevcu. Valjda je za 100 godina Zagreb zaslužio tri fontane - kazao je za N1 televiziju gradonačelnik Milan Bandić sa samog gradilišta. Bandić smatra da se nastavkom gradnje fontana samo podiže urbana osovina Zagreba.

Upitan kako komentira kritike projekta fontane koje je izrekla bivša ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš, Bandić je kazao kako ona samo razmišlja svojom glavom. 

Podsjetimo, Mrak Taritaš je kazala da su s jedne strane fontane, a s druge strane je Trnje koje još nema riješen vodovod, odvodnju i neke druge stvari. 

- Ali to su nevidljivi projekti komunalne infrastrukture koji se ne vide. Zovemo ih Bandićeve fontane jer je to nešto što se vidi - kazala je u nedjelju Mrak Taritaš.

- Nije njoj ništa preostalo osim da jambra i kritizira ili da bude konstruktivna. Preporučio bih joj da bude konstruktivna oporba. Što je opoziciji preostalo? Da afirmira ono što radimo dobro i da upozori ako nešto radimo loše. Ovo je pucanj u prazno -  rekao je Bandić koji se osvrnuo i na kritike Davora Bernardića.

- Koliko god bude bilo više kritika gradonačelnik će više ustrajati da realizira ono što je naumio. Savjest mi je čista - rekao je.

'Dali smo podršku Vladi. Očekujem da sjednemo zajedno'

Upitan što očekuje od Vijeća za suradnju i hoće li biti u njemu Bandić je odgovorio kako je ova Vlada dobila njegovu podršku.

- Dali smo podršku Vladi. Očekujem da sjednemo zajedno i vidimo što možemo napraviti za građane. Kukuriku koalicija nije imala za potrebu sjesti s gradonačelnikom. Za dogovor trebaju dva, a za prekid ljubavi je dovoljan samo jedan - rekao je Bandić.

Idi na 24sata

Komentari 148

  • Splico39 02.02.2016.

    28 milijuna ce on dat na fontane!?!?!?Bandicu,aj prije nego sta pocnes,proguglaj malo koliko ima socijalnih ducana po nekim gradovima,ili sam malo prosetaj po metropoli koju toliko "volis"i za svoje gradane za koje se toliko "zalazes"svaki dan,i pitaj njih sta bi njima znacilo tih 28 milijuna kuna i kako se oni osijecaju sta ces taj novac dat obicnom betonskom "ukrasu"koji onako samo sprica vodu,i to vodu koju neka mista niti jos nemaju,vodu koju neki ne mogu ni platit jer nemaju posla ili zbog toga sta rade,a ne vide placu misecima."Gospodine"Bandicu,dali imate "mirne,snove"zbog svoje"ljubavi"prema gradanima vase metropole!?!?Ja ne znan za vas "gospodine"Bandicu,ali ja sad iden spavat i imat cu super mirne snove,a vi!?!?!?!?

  • Mercedes s klasa 01.02.2016.

    Zagreb je zaslužio da ne bude ime zločinca Tita na njegovim trgovima i ulicama.

  • Duro 01.02.2016.

    SVE STO ZAGREB STVARNO TREBA TO JE ZICARA NA SLJEME. Sramota je da ju je bivsa Juga za koju kazu da je trula uspjela izgraditi a danas Bandic s tolikim proracunom nije. Zato je svaka druga investicija u gradu suvisna, osim u funkciji pranja love i punjenja Bandicevih džepova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare