To je to što me zanima!

Bandić: Ne znam tko je na čelu EU, a to nije ni bitno

Dvojica predsjedničkih kandidata sučelila su se na Hrvatskom radiju gdje je Ivo Josipović Bandiću rekao kako samo on vidi komunističku Hrvatsku
Vidi originalni članak

Predsjednički kandidati sučelili su se u petak ujutro na Hrvatskom radiju. Voditeljica je prvo Milana Bandića upitala za smanjenje cijene parkiranja u Zagrebu.
- Cijena parkiranja u Zagrebu i Ljubljani je ista, nije točno da je kod nas skuplje. To su vam podvalili krive informacije. Sniženje cijena parkiranja nije predizborni trik - žestio se Bandić, koji je nastavio o crvenoj Hrvatskoj Ive Josipovića. Kaže kako za razliku od Josipovića on vidi crvenu, bijelu i plavu Hrvatsku. No Josipović mu nije ostao dužan.
- Ne postoji crvena, komunistička Hrvatska kakvom ju Bandić želi prikazati. Nema nikoga tko bi povjerovao Bandićevim obmanama. Milan Bandić koji je gradio SDP sada ga se odjednom zgraža. Samo on vidi komunističku Hrvatsku - kazao je Josipović. 
I Bandić i Josipović rekli su kako su u partiji od '80.-ih godina, no Bandić tvrdi kako je Josipović u stranku ušao tek 2007. godine.
- Po Bandićevoj priči ja sam onda manje crven od njega - zaključio je Josipović. Kandidati su nastavili dalje raspravljati o crkvi i komunizmu. Oboje su ustvrdili da su članovi partije smjeli ići u crkvu ako su to željeli. Iako je agnostik, Ivo Josipović je na radiju rekao kako će ići na mise za domovinu te će to činiti iz poštenja prema građanima i tradiciji. Također je rekao da bi prisegu zaključio s "Tako mi Bog pomogao". Uslijedila je i rasprava o zabranjenom spotu Milana Bandića 'Zacrvenimo Hrvatsku'. Iziritirani Milan Bandić u jednom je trenutku rekao voditeljici da će izaći iz studija ako ga bude stalno prekidala. Tvrdi da je od Vijeća za elektronske medije dobio obrazloženje da se spot nije trebao zabraniti.
- To je nekompetentno tijelo. O tome jedino može odlučiti DiP - uzvratio je Ivo Josipović.
- Nisam vam ja kolega Josipoviću kriv što vam je sve izmaklo kontroli za vrijeme govora u Rijeci - odvratio mu je Bandić.
Tenzije u studiju su se podigle čim se počelo raspravljati o imovini te o aferama za koje se kandidati međusobno optužuju. Josipović je rekao kako nema devet stanova koliko Bandić tvrdi već četiri, a svu svoju imovinu pobrojao je u imovinskoj kartici.
- Emisija bi bilo prekratka da se nabroji sve što imate. Zato vas je i podržao Nadan Vidošević. Vas dvojica nemate Hrvatsku u srcu već u džepu - rekao je Bandić. Josipović je tada Bandića optužio da laže i pozvao se k njemu u goste kako bi javnost vidjela da je na bratovo ime kupio stan i spojio ga sa svojim. Obojica kandidata su se složila kako je tužba Srbije za genocid neosnovana, a Bandić je optužio Josipovića da je za Hrvatsku složio lošu tužbu. Uslijedila su blic pitanja o Europskoj uniji, pristupnim pregovorima i odnosima Slovenije i Hrvatske. Obojica su zapela na pitanju što je OTAN (francuski naziv za NATO) i je li Hrvatska njegova članica. Nijedan nije zna što to znači. Milan Bandić nije znao nabrojati tko su čelnici glavnih tijela Unije, kratko je odbrusio "Ne znam, a to nije ni bitno". Ivo Josipović ih je nabrojao sve. Svima u EU Bandić bi se, kako kaže, uvijek obratio na hrvatskom, a ne na nekom stranom jeziku. Na kraju su obojica kandidata zaključila kako bi se okružili stručnjacima bez obzira na stranačku pripadnost.

ANKETE: JOSIPOVIĆ 55,8 POSTO, BANDIĆ 39,5 POSTO
Rezultati Pulsove telefonske ankete pokazuju da će u drugom krugu Ivo Josipović sa 55,8 % glasova biti bolji od Milana Bandića koji će imati 39,5 posto glasova. Anketu su proveli na 807 ispitanika, piše Večernji. Oko 80 posto onih koji su izašli na izbore u prvom krugu, namjeravaju izaći i u drugom krugu. Čak 45 posto onih koji nisu glasovali u prvom krugu, izaći će na drugi krug.

Idi na 24sata

Komentari 197

  • rada čokolada 10.01.2010.

    Hapsite Bandića još večeras! Oduzmite mu putovnicu!!!!

  • svirac26 10.01.2010.

    zanima me samo šta taj Bandić uopče zna... ne zna tko je na čelu EU, ne zna engleski jezik.. šta god ga pitaš, na sve ima odgovor tipa \"ne znam, a to nije ni bitno\"...

  • alba 09.01.2010.

    dr raškoviću jel te boli 95-a.

Komentiraj...
Vidi sve komentare