To je to što me zanima!

Bandić: Ili će ići odluka o cijeni vrtića, ili idemo na nove izbore

Gradonačelnik Zagreba rekao je da Zagrepčani uživaju najveća socijalna prava i da su predložene cijene vrtića socijalno ispravne i ravnomjerno dijele teret krize
Vidi originalni članak

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ponovio je u utorak kako se odluka o cijenama vrtića koje je on predložio, a ovise o dohodovnom cenzusu roditelja, mora provesti ili će se ići na izbore.

- Zastupnici su u prosincu prihvatili proračun i predškolski program, pa se prema zakonu ova odluka mora poštovati, rekao je Bandić i dodao kako noću mirno spava jer je donio najbolji proračun u zadnjih 11 godina. Objasnio je da je 'Bandićev Zagreb', kako ga mnogi nazivaju, grad besplatnog prijevoza za đake i studente, nezaposlene, umirovljenike i one sa mirovinom manjom od 5.000 kuna, branitelje i dobrovoljne darovatelje krvi, a vrtić i jaslice onima čiji roditelji imaju primanja manja od 2.000 kuna. Zagreb je, kaže, grad u kojem građani uživaju najveća socijalna prava.

- Izašao sam iz SDP-a, ali socijaldemokracija iz mene nikada, jer sam tako odgojen. Predlažem nešto što je socijalno pravedno i da teret krize što pravednije raspodijelimo, rekao je Bandić i dodao da su zastupnici u 12. mjesecu trebali biti protiv proračuna, a ne za. Dodao je da će i njegova supruga ići po potvrdu za besplatni prijevoz i stajati u redu jer ima mirovinu puno manju od 5.000 kuna. Na pitanje da li je išao u vrtić, rekao je da nije, da je on bio u vrtu gdje se radilo te je od malena, kako su mu rekli, pomagao obitelji. 

- Mama me nikad nije ostavljala daleko od sebe, rekao je Bandić i još jednom ponovio da neće popustiti o odluci o cijenama vrtića. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • knightrieder 20.04.2011.

    Već sam u par navrata reko da bi gospoda iz Zagreba trebala vidjeti kakve su cijene vrtića u drugim županijama i pojedinim mjestima gdje je i daleko manji prosjek plača.Moje osobno mišljenje je da bi se to trebalo određivati stvarno po prosjeku plača i ničemu drugome.Gledanje na imovinu je isto po meni apsurd jer ako čovijek cijeli život odvaja da bi nešto imao i ako je do toga došao svojom mukom i odricanjem ne vidim razlog da bi to isto išlo u obzir tako da ako bi se danas sutra oprezivala i imovana mislim da kuća kao prvi objekat nebi trebao ići u to.Za takve stvari si uvijek uzmem sestru za primjer koja se udala,od šogora stari im je sve napravio,plaču imaju jedamput veću nego ja, a nikad ništa nemaju.Tri puta idu na more,svaki čas na večere,ali non-stop su u minusu i vele da sa tom plačom drugačije se ne može niti živjeti.Uglavnom žive ko i naša vlada,troše dok imaju što trošit!Za razliku od njih,ja i supruga živimo gotovo od minimalca,ali moja djeca nisu deset godina vidjela more,ali po malo stvaramo koliko možemo.E sad,ili ćeš stvarat ili trošit,možeš birat!Nije da je i to neki život, ali ili dugovi do grla ili odricanje.Tako da ako netko nešto ima i do toga je došao odricanjem zašto mu uzimat u obzir imovinsko stanje jer ispast će da bolje prođe onaj koji živi od danas do sutra i troši dok ima što trošit.Dakle,jedino uzimat u obzir plaču i ništa drugo,no ak se i oni drugi uspiju izborit da ne plate više bolje za njih,pa neka se bore!Mislim da nije fer niti prema onoj djeci čiji roditelji imaju manja primanja,jer nisu djeca djeca ko što roditelji kažu.Ovaj koji ima više love može im i puno više priuštiti!Nek nam daju plače dostojne za život pa se ljudi neće niti toliko bunit kod većeg plačanja pojedinih izdataka,a dokle god je ovakao teško će se živjeti.

  • gabica0111 19.04.2011.

    Onda ce se i moj muz prijaviti na drugu adresu, pa cemo imati besplatan vrtic.....mislim, koje su to nebuloze?????!!!!!!! I ja sam za ravnopravnost, ali treba naci neki logicniji i ucinkovitiji nacin rangiranja po kojima ce se placati vrtici....ima toliko propusta i rupa da PRIJEDLOG jednostavno ne moze biti prihvacen jer ce neki koji su stvarno u kreditima koji zivot znace (stambeni, lijecenja koja ne pokriva HZZO) morati placati visoke cijene, dok drugi koji lovu trose na kojekakve luksuze (zimovanja, ljetovanja, bjesni auti, motori i sl), jedan od bracnih parova nije prijavljen na istoj adresi pa ne ulazi u izracun prosjeka, a ima placu iznad 10000kn itd itd Da se ovaj prijedlog napravi kak spada, dala bi svoj glas i rekla DA, ali ovako definitivno NE. On je bio u vrtu dok su njegovi radili oko njega???!!!! Pa ne zive svi na selu i od poljoprivrede.....kupi prnje i odlazi vise!!!!

  • Šuma 1 19.04.2011.

    Jos i za vrtic nekak mogu prozvakati cenzuse koji su odredjeni,ali za besplatan prijevoz nema nikakve logike,jer penzic sa 4,999 kn nece placati prijevoz dok cetveroclana obitelj u kojoj cenzus prelazi 2000 kn po clanu(5001+3001 neto place=8002/4=2000,50kn po clanu)morat ce platiti prijevoz za sve,a to znaci dva radnicka i dva djacka pokaza(rad.290x2=580,djacki 83x2=166,ukupno 746)ako k tome dodamo 400 kn vrtica(prosjek) i u prosjeku 276 kn ako dijete ide na boravak u skoli.To ukupno ispada 1422 kn(8002-1422=6580kn).Znaci kad se plati prijevoz,vrtic i skola(da ne govorim o drugim troskovima cetveroclane obitelji) obitelji ostane 1580 kn vise nego penzicu pa se ja sad pitam gdje je tu pravda i logika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare