To je to što me zanima!

Bandić: Nisam ja odlučio o Cvjetnom, nego Skupština

Gradska uprava ne želi platiti račun za uhićenje prosvjednika, tvrdi Davor Jelavić. Milan Bandić najavio je kako će izaći na parlamentarne izbore
Vidi originalni članak

LIVESTREAM SJEDNICE MOŽETE PRATITI OVDJE

Milan Bandić napokon je na stanci u Gradskoj skupštini progovorio o slučaju Varšavska. Rekao je kako je on legalist i prvi čovjek izvršne vlasti te je dužan provoditi odluke.
- To i činim, neću podleći jogurt revoluciji i svojim jučerašnjim suparnicima koji me žele smijeniti pod egidom javnog interesa - rekao je Bandić. Isti oni koji su, rekao je, prosvjedovali pred Poglavarstvom prošle godine predvođeni njegovim protukandidatima na izborima za gradonačelnika Velimirom Srićom i Josipom Kregarom, traže njegovu ostavku. Bandić je rekao kako mu nije žao što se kandidirao za predsjednika te najavio da će izaći na nadolazeće parlamentarne izbore. Kaže da bi bilo šteta da propadnu glasovi koje je dobio kao predsjednički kandidat. Dodao je kako će podnijeti ostavku, ako je provođenje odluka razlog za ostavku.
- Demokracija je i ne bojim se referenduma. Ja sam se već okušao na izborima - rekao je Bandić te dodao kako nije borac već trkač na duge staze. Smatra kako ovo nije bitka za 160 kvadrata Varšavske već čista instrumentalizacija politike. Smatra kako on sada ne bi imao problema da zastupnici njegove bivše stranke SDP-a nisu glasovali 'šaroliko'. Na njihove odluke, kaže, nije imao nikakvog utjecaja. Poštivat će, kaže, svaku odluku Skupštine kao što je poštivao i onu iz 2008. godine. Rekao je kako on nije donio odluku o projektu Cvjetni prolaz već je to učinila Skupština.
- Ja ne mogu zaustaviti radove jer ja samo provodim odluke - rekao je Bandić te dodao kako će se ovih dana naći s premijerkom Kosor oko kupnje 60 novih tramvaja. Bandić je rekao da nikada nije pobjegao, ali da zna procijeniti kada treba pozvati novinare, a kada ne. Davor Jelavić, gradski pročelnik za izgradnju rekao je kako još nisu dobili račun za intervenciju policje u Varšavskoj, a kada ga dobiju još ne zna kome ća ga isporučiti. Ali, račun, kaže, netko mora platiti. Gradska uprava ne želi platiti račune za uhićenja, tvrdi Jelavić. I nakon pauze zastupnici su se nastavili svađati u Skupštini i predbacivati si.

HDZ I SDP SE PREPUCAVALI, A BANDIĆ JE ŠUTIO

Idi na 24sata

Komentari 14

  • konjina 20.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • konjina 20.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • deda52 20.07.2010.

    Svi skupa, sramite se

Komentiraj...
Vidi sve komentare