To je to što me zanima!

Bandić po premijeru: Ma, treba biti na terenu, a ne u amfibiji

Da ja idem na euroizbore, ja bi spavao u poplavljenim područjima, niti jedan skup ne bi održao, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na Gradskoj skupštini
Vidi originalni članak

Grad Zagreb uplatit će tri milijuna kuna za pomoć poplavljenim područjima u Slavoniji. Dodatnih 170.000 kuna uplatit će zastupnici nezavisne liste Milana Bandića. Gradonačelnik je predložio upravo taj iznos na današnjoj sjednici Skupštine. 

Milan Bandić je rekao da u Hrvatskoj stoji 60 posto građevinske operative i da bi sve to trebalo poslati u Slavoniju i raditi na obnovi do jeseni.

Nema ništa od vožnje u amfibiji s tamnim naočalima kao Sean Connery. Treba čizme obuć' i bit' na terenu.Treba znati biti na pravom mjestu u pravo vrijeme, rekao je Bandić

Prije nego je prijedlog Hitne pomoći uvršten na dnevni red, rasprava je otišla u neukusnom političkom pravcu.

Nakon što je Bandić pozvao na solidarnost da se pomogne osiromašenom narodu koji je izgubio ognjišta, predsjednik Gradskog SDP-a Davor Bernardić je pozvao da se prazni stanovi u Sopnici Jelkovec daju onima koji su iseljeni iz Slavonije. 

Bandić je zatim replicirao i oprao SDP-ova premijera Zorana Milanovića.

- Za stanove nema problema, ali da ja idem na euroizbore, ja bi spavao u poplavljenim područjima, niti jedan skup ne bi održao. Nema ništa od vožnje u amfibiji s tamnim naočalima kao Sean Connery. Treba čizme obuć' i bit' na terenu. Treba znati biti na pravom mjestu u pravo vrijeme - rekao je Bandić.

HDZ uvjeren: Karamarko je na terenu čitavo vrijeme, zato ćemo i dobiti euroizbore

Predsjednik gradskog HDZ-a Andrija Mikulić zatim je rekao da je Zagreb uvijek pomagao.

- A naš predsjednik je na terenu čitavo vrijeme. Zato ćemo i dobiti euroizbore - nije propustio priliku za političku promidžbu Mikulić.

Mikulić je pozvao i Bandića da organizira volontere za pomoć i rekao: 'Mi ne održavamo predizborne skupove, možete pozvati naše kandidate s liste za Europski parlament.'

'Ne vjerujem da će itko doći u Zagreb, znam mentalitet slavonskog trudbenika'

Rasprava se ipak smirila i prijedlog pomoći je izglasan. Bandić je rekao da će ponuditi stanove, ali da ne vjeruje da će itko doći u Zagreb.

- Znam mentalitet slavonskog trudbenika. Njega se ni s puškom ne može otjerati sa zemlje. Kao pjevac će čučati na krovu, kuhati na katu dok se prizemlje ne obnovi. Pomozimo zato da se to što prije obnovi - rekao je Bandić. Dodao je da tri milijuna kuna nije zadnja pomoć koju će dati Zagreb.

Bandića je naljutilo i što su neki zastupnici, poput Vjekoslava Jeleča iz kluba HSLS-HSS spominjali da treba pomoći i Hrvatima u BIH. 

- Voda ne gleda čije je nacionalnosti kuća - rekao je Bandić.

Idi na 24sata

Komentari 140

  • Herzog(315178) 21.05.2014.

    Manipulatori su na cijeni u teškim vremenima !

  • jabu 21.05.2014.

    O, Bandiću, Bandiću....lijo, lisičetino!!! Tko te ne zna, skupo bi te platio!!!

  • black_cat 21.05.2014.

    Bandić je populista, ponekad toliko komičan da i sve njegove loše političke poteze čovjek naprosto zaboravi kad ga vidi kako gaca u blatu, kako kopa kanale, kako s djecom u vrtiću reže kolaž papir ....tako mrzili ga ili voljeli, mora mu se priznati da je humanist i da je uvijek uz malog čovjeka

Komentiraj...
Vidi sve komentare