To je to što me zanima!

Bandić 'prerezao' balon: Prva ZET-ova suvenirnica otvorena

Tramvaj koji je zagrebačkim ulicama vozio 70-ih godina prošlog stoljeća postao je mjesto gdje turisti i ostali posjetitelji mogu pronaći suvenire sa gradskim motivima
Vidi originalni članak

Makete uspinjača i tramvaja, magneti, puzzle, olovke, razglednice, odjevni predmeti, samo su neki od 60-ak artikala prve ZET-ove suvenirnice koju je u utorak svečano otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tramvaj koji je zagrebačkim ulicama vozio 70-ih godina prošlog stoljeća, stara 'dvadesetka' pokraj Tehničkog muzeja u Savskoj cesti 18, postala je mjesto gdje turisti i ostali posjetitelji mogu kupiti suvenire po povoljnim cijenama. 

Suveniri simboliziraju grad Zagreb, njegove znamenitosti, ali i javni gradski prijevoz.

Osim suvenira posjetitelji na istom mjestu mogu dobiti sve informacije o uslugama ZET-a, pregledati njihovu monografiju, naučiti o povijesti tramvaja u Zagrebu i kupiti vrijednosnu kartu. Putem informativnih ekrana posjetitelji će dobiti sve relevantne informacije o gradskom prometu. 

Tramvaj su preuredili sami ZET-ovci kako bi dodatno obogatili ponudu grada i promovirali njegovu kulturu i ljepotu. Prigodni darovi se od utorka mogu kupiti i u sklopu prodavaonice karata u Petrićevoj 4.   

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 01.07.2014.

    Ne znaš ti ništa o tom tramvaju, niti o kondukterima, niti o onoj olovci sa malim žigom, koji je lupal na tramvaj-kartu, niti o sjedenju na "pulferima" itd. Te slike mirise i okuse Zagreba nose duboko u sebi samo pravi zagrepčanci. Ovaj grad više nije naš.

  • 01.07.2014.

    Još jedna od nepotrebnih investicija. Bandiću riješi gradsku infrastrukturu (kanalizacija, odvodnja, klizišta, plinifikacija, denivelacija preopterećenih prometnica...) i ispuni bar jedno od predizbornih obećanja (bazeni na Sveticama, bazeni u Dubravi, rotor u Remetincu, žičara na Sljeme, sjeverna transverzala itd itd, pa onda ulaži u ovakve "nadgradnje" i zgodnacije.

  • biljko 01.07.2014.

    Eto, kola imamo ,vozač bu Čačić, a Bandić bu kontrolor.

Komentiraj...
Vidi sve komentare