To je to što me zanima!

Bandić: Smanjite plaće i otpustite ljude u Holdingu

Gradonačelnik Bandić u Skupštini se obrušio na predsjednika Uprave Ivu Čovića. Rekao je da je u Zagrebačkom holdingu čak 30 posto ljudi viška
Vidi originalni članak

Predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga, Ivo Čović, u zagrebačkoj Skupštini je rekao kako je ta tvrtka dužna 6,51 milijardu kuna. Čović zastupnicima nije mogao reći hoće li se Holding i dalje zaduživati. Prije nekoliko dana Holding je uzeo kredit od 280 milijuna kuna da pokrije dugove i zaposlenima isplati plaće za lipanj. Gradonačelnik Milan Bandić smatra da Holding može uštedjeti na plaćama.
- Za 24.000 zaposlenika u Gradu i Holdingu godišnje izdvajamo tri milijarde kuna. Ja sam prošli mjesec u dogovoru sa sindikatima uspio uštedjeti 117 milijuna kuna na plaćama. Da su barem to napravili i u Holdingu - hvalio se Bandić pred zastupnicima. Dodao je da zaposleni u Holdingu i Gradu imaju od 20 do 25 posto veću plaću od prosječnog Hrvata. U nekoliko navrata Bandić je spominjao loše gospodarenje u Holdingu. Kazao je kako je Grad smanjio plaće i time će ostvariti uštedu od 117 milijuna kuna. No Bandić se tu nije zaustavio te je počeo vikati u Skupštini: "U Holdingu je viška 30 posto ljudi, a imaju čak 30 posto veće plaće! Uvijek se lakše zadužiti, dići kredit, nego napraviti bolne rezove". Gradonačelnik je rekao da mu je cilj u idućih pet godina svaki mjesec u promet pustiti jedan tramvaj, a model financiranja dogovorit će s Vladom.
Zastupnica Danira Bilić (HDZ) upitala je hoće li biti smanjenja prava koja imaju građani.
- Neće biti manje prava, nego para, manje novca. Ja neću u Remetincu završiti, drugima to prepuštam. Nema šanse da trošimo novce koje nismo ubrali - oštar je bio Bandić.

ZBOG VARŠAVSKE LEŽALI I VRIŠTALI PRED SKUPŠTINOM
Na ulazu u Gradsku skupštinu u utorak ujutro su zbog gradnje u Varšavskoj ulici prosvjedovali aktivisti Zelene akcije i Prava na grad. Njih 30-ak ležalo je ispred ulaza u Skupštinu. Čim bi netko pokušao proći između njih oni bi vrištali 'od boli' ili pak jaukali. Zbog prosvjednika su vijećnici i novinari u zgradu ulazili na sporedni ulaz. Radimir Čačić krenuo je međutim među prosvjednike. Zbunjeno je zastao i upitao ih 'Pa zašto sad to?'. Netko je doviknuo 'Varšavska', na što je Čačić izjavio da je HNS uvijek podržavao stavove prosvjednika. Glasno su mu u glas odgovorili 'Ne'. Aktivisti kažu kako na ovaj način žele pokazati kako se gazi po javnom interesu. Teodor Celakoski iz Prava na grad za Večernji je rekao da SDP u Zagrebu posljednjih pet godina vlada kao i HDZ 20 godina ovom državom.
- Iz lokacijske dozvole se vidi kako je Grad sam sebi izdao dozvolu za gradnju rampe. Dakle, Horvatinčić uopće nema dozvolu. Grad je i direktno uključen, jer bi Zrinjevac trebao ukloniti drveće i pripremiti teren za gradnju - kazao je Tomislav Tomašević. Udruge napominju da Grad sustavno radi na štetu građana te da gradska vlast na čelu s SDP-om ništa ne poduzima i da su neposredno odgovorni za nastalu situaciju.
- Od SDP-a zahtjevamo da sukladno materijalima koje su dobili od DORH-a osnuju povjerenstvo koje bi istražilo nepravilnosti i sukladno tome podnjelo prijavu. Također zahtjevamo da unutar Holdinga nikako ne sudjeluju u radovima u Varšavskoj - kazao je Teodor Celakoski.
- Primjetili smo i da DORH i USKOK poduzimaju nešto tek kada mi radimo prosvjede te je ovaj današnji pred Skupštinom prvi u novom nizu - dodali su Celakoski i Tomašević.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • tužni šokac 13.07.2010.

    ma nek se late nekog posla a ne ležati po ulicama oni su tu iz nečijeg hira,,,a ustvari naka gradi

  • zg dubrava 13.07.2010.

    vecina tih kretena nije uopce iz zagreba , pa kaj njih onda jebe varsavska .

  • Gusta 13.07.2010.

    a jeste budale....svaka čast! :) niko normalan u ovoj državi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare