To je to što me zanima!

Bandić u brizi: Zagrebu prijeti kolaps zbog blokade računa

Gradonačelnik tvrdi da će Zagreb, ako ministarstvo financija ne odustane od blokade računa grada zbog neuplate 336 mil. kn u proračun, već u subotu biti u problemima
Vidi originalni članak

U subotu bi moglo doći do kolapsa u funkcioniranju zdravstva, školstva te vatrogastva u Zagrebu ukoliko ministarstvo financija ne odustane od blokade računa grada zbog neuplate 336 milijuna kuna u državni proračun. Takav scenarij na današnjoj konferenciji za novinare je najavio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, a uporište zbog neizvršenja uplate traži u žalbi upućenoj Upravnom sudu na odluku ministarstva. 

- Uputili smo žalbu i apeliram na razum da se sačeka odluka suda. Rješenje ministarstva je akt jedne strane u postupku, pa se na temeljima pravne države  mora sačekati odluka suda, kazao je Bandić novinarima, javlja Večernji.hr

Dodao je da se Grad samo poziva na institucije pravne države te da očekuje u ovom slučaju pobjedu razuma. 

Bandić je napomenuo da će za oko mjesec dana Gradskoj skupštini predložiti sniženje cijene nekih komunalija poput parkiranja, ali i drugih u Zagrebu te dodao da će se i dalje boriti protiv poskupljenja grijanja koje najavljuje HEP - Toplinarstvo. 

Sama konferencija sazvana je radi predstavljanja novootvorenog ureda Grada u Bruxellesu za koji će se iz gradske blagajne izdvajati 1,5 milijuna kuna, gdje će za sada kao jedini predstavnik raditi Ines Sabolić, dok će se ostali uključivati po potrebi.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Sag 12.10.2012.

    A i vidim da se samo Mile bahace, a di je sad onaj mali Bernardic koji se tolko namece inace? Sad valjda ZG nije i njegov grad.

  • sesvetee 12.10.2012.

    opaaa !!!!!!!

  • MayStar 12.10.2012.

    Liniću, kad će HRT doći na red za dugove???

Komentiraj...
Vidi sve komentare