To je to što me zanima!

Bandić: U Maksimiru neće biti politike, nego će biti veselo!

Gradonačelnik je pozvao građane da se odazovu u što većem broju, a najavio je i 55 do 60 tisuća porcija graha. Sindikati će nositi simbolični crveni karton za Vladu
Vidi originalni članak

Praznik rada i ove će se godine u Zagrebu obilježiti tradicionalnom sindikalnom povorkom ulicama grada i cjelodnevnim programom u Maksimiru. Naravno, bit će i besplatnog graha. 

Prvosvibanjska sindikalna povorka krenut će iz Radničke ceste. Snimit će prvo milenijsku fotografiju, a sudionici će formirati tri osmice, što znači osam sati rada, osam sati odmora i osam sati sna. U ruci će držati crveni karton za Vladu. Time će se aludirati na izjavu ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića da su 'tri osmice mrtve' te optužiti 'spregu vlasti i kapitala' da ugrožavaju temeljna radnička prava - na plaću, rad i odmor. 

Sindikalci će putem prema Maksimiru proći pored nekoliko bivših tvornica u Radničkoj cesti - Katran, Chromos boje i lakovi, ZIA, TLOS, Pobjeda tekstil, Zora, Elektrode, ATM i Kožara, te će u spomen na njih i bivše radnike paliti lampaše uz rub ceste. Čelnici sindikata obratit će se okupljenima. 

Milan Bandić je obećao da će u Maksimiru biti 'veselo i bez politike' uz 55 do 60 tisuća besplatnih porcija graha. 

- Bit će graha koliko god ga bude trebalo, a naše sugrađane molim da dođu u što većem broju - rekao je gradonačelnik.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • Yassa 30.04.2014.

    idemo svi u maksimir biti će veselo

  • Bad Blue Boy 30.04.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Ubananismo 30.04.2014.

    koji je to glumac Bandic , s jedne strane daje grah , sa druge uzima dvostruko , pa zar je narod u Zg slijep

Komentiraj...
Vidi sve komentare