To je to što me zanima!

Prostorni plan nije odobren? Bandić želi odgoditi Skupštinu

Ministarstvo okoliša mora odobriti Plan jer je u njemu i spalionica otpada. Vjerojatno zbog toga Plan neće proći, a onda u vodu pada i Plan za gospodarenje otpadom
Vidi originalni članak

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić želi odgoditi sjednicu Gradske skupštine koja se trebala održati u četvrtak. Nije održao tradicionalnu konferenciju za novinare "Akti gradonačelnika" dan prije sjednice na kojoj najavljuje teme o kojima će raspravljati gradski zastupnici. Službeno, Bandić je tražio odgodu sjednice za tjedan dana zbog "važnosti i obima predloženih tema", no neslužbeno doznajemo da je razlog to što prijedlog Prostornog plana Zagreba nije dobio odobrenje Ministarstva zaštite okoliša i Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, odnosno oni svoje mišljenje još nisu dali.

Plan neće proći zbog spalionice otpada?

Ministarstvo zaštite okoliša mora odobriti Prostorni plan jer je u njemu i spalionica otpada u Resniku. Vrlo je vjerojatno da upravo zbog toga plan neće proći, a onda u vodu pada i Plan za gospodarenje otpadom, o kojem bi u četvrtak također trebalo biti govora na sjednici Skupštine. Iako Bandić želi odgoditi sjednicu, on za to nema ovlasti. No, s obzirom na to da je upravo on predlagatelj svih točki rasprave, ako ih sve povuče sjednica se ne može održati. Zasad Milan Bandić to nije učinio, ali neslužbeno doznajemo da bi to trebao napraviti do 14 sati u srijedu. 

HNS: Kriv je Kosor jer nema dovoljno utjecaja

Priopćenjem su se već javili zagrebački HNS-ovci, koji se protive odgađanju sjednice.

- Najavu odgađanja sjednice Gradske skupštine smatramo izrazito neozbiljnom i neodgovornom i postavljamo pitanje zašto se ista otkazuje u zadnji tren, osobito jer su jučer u večernjim satima gradski zastupnici dobili dodatne materijale i mišljenja - napisali su HNS-ovci, koji smatraju da je za sve odgovoran predsjednik zagrebačke Skupštine Darinko Kosor (HSLS) koji "nema dovoljno utjecaja".

"Svaki dan odgode nepovratno izgubljen"

Ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović rekao je kako je "svaki dan odgode nepovratno izgubljen".

- Zagreb nema razloga da ne bude predvodnik u ovom procesu uvođenja gospodarenja otpadom. To nije destruktivna kritika, nego poticaj. Ja ću učiniti sve što mogu da pomognem Zagrebu u tome. Ali, zakonom su propisane obveze i rokovi te je uvođenje primarne selekcije dugotrajan proces. Ne može se napraviti preko noći - rekao je Zmajlović, a kaže i kako će svi koji prekrše propise snositi sankcije, bez iznimaka.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • purgerica prva 24.09.2014.

    Valja otići do Grada i pogledati što ovaj puta sve ide u promjene GUP-a. Trenutno je spalionica na tapeti, s razlogom, ali, uvijek se provuku i još neke bitne sitnice. Evo, mene zanima je li u planu izmjena GUP-a na parceli Vidoševića na Prekrižju obzirom da je onaj poznati ZOO podrum od 300 m2 ilegalno sagrađen, mora da je Ki bio mali, al sad oni to lako "srede" pa podrum i bez legalizacije (jer nije pokrenuta a zanimljivo i ne ruše kuću) - postane legalan! Još je "lepi ko greh" gazda mnogima!

  • Perfina mama 24.09.2014.

    Bandić je direktor svemira! Jedva čekam da potvrdi spalionicu u Resniku!

  • kukurikuu 24.09.2014.

    Tja da je i spalionica smeca (koju zagrepcani ne zele) u tom planu znali su svi pa i Bandic.

Komentiraj...
Vidi sve komentare