To je to što me zanima!

HND osuđuje ponašanje Milana Bandića: 'Bilo je neprimjereno!'

Odgovarajući na pitanja novinarke Pezo Moskaljov, gradonačelnik Bandić između ostaloga je rekao "Vi ste meni k'o učiteljica zločesta, pa daj budite dama fina"
Vidi originalni članak

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) ocijenilo je u petak izjave zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića novinarki Nove TV Ivani Pezo Moskaljov neprimjerenima i nedopustivima, te pozvao javne osobe i političare na odgovornim dužnostima da prestanu vrijeđati i napadati novinare, kojima je posao postavljati pitanja u javnom interesu.

"Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje grubo i neprimjereno ponašanje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je umjesto odgovora na novinarsko pitanje reporterki Nove TV Ivani Pezo Moskaljov uzvratio skandaloznim, arogantnim i seksističkim uvredama", stoji u večerašnjem priopćenju HND-a.

Odgovarajući na pitanja novinarke Pezo Moskaljov, gradonačelnik Bandić između ostaloga je rekao "Da sam ja tako pametan kao Vi, ja bih radio u TV Novoj", te "Vi ste meni k'o učiteljica zločesta, pa daj budite dama fina".

Bandić je to odgovorio novinarki prilikom obilaska saniranog divljeg odlagališta otpada u Zagrebu ranije u petak.

"Ove izjave zagrebačkog gradonačelnika ponovo pokazuju da je riječ o političaru koji nije kadar javno komunicirati na primjeren način. HND smatra kako su te izjave potpuno neprimjerene i nedopustive u javnom prostoru, pogotovo kada dolaze od osobe koja obnaša jednu od najvažnijih i najmoćnijih funkcija u Hrvatskoj, tim više što ovo nije prvi slučaj neprimjerenog ponašanja zagrebačkog gradonačelnika prema novinarima", ističe HND u priopćenju.

Napominjući kako je posao novinara "da postavljaju pitanja u javnom interesu, a dužnost političara da na novinarska pitanja primjereno i argumentirano odgovaraju", HND u priopćenju nadalje apelira na sve javne osobe, a pogotovo na političare na odgovornim dužnostima, da prestanu vrijeđati i napadati novinare, koji obavljaju važan posao u interesu građana.

Idi na 24sata

Komentari 131

  • portirije 12.08.2018.

    bravo milane. svaka čast.

  • ivanunited 12.08.2018.

    Ma kakav HND ,što su to oni napravili za zagreb?

  • Ra_De 12.08.2018.

    Čini mi se da je HDZ-u stao na žulj kada ih je napao za poreznu reformu pa ga sada napadaju sa svih strana putem svojih sluga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare