To je to što me zanima!

Odgovor bankara: Istraživanje nije znanstveno utemeljeno

Istraživanje koje je proveo profesor Milun nije znanstveno utemeljeno. Ne znamo niti na kojem je uzorku provedeno, kaže glasnogovornica Hrvatske udruge banaka
Vidi originalni članak

Nakon što je profesor matematike Toni Milun proveo istraživanje o financijskoj pismenosti bankarskih djelatnika, oglasili su se i bankari. Glasnogovornica Hrvatske udruge banaka (HUB) kazala je za Dnevnik.hr kako Udruga ima jedan od najeduciranijih kadrova. 

- Istraživanje koje je proveo profesor Milun nije znanstveno utemeljeno. Ne znamo niti na kojem je uzorku provedeno, niti mogu li odabrane poslovnice predstavljati reprezentativni uzorak. Upravo zbog toga ovo istraživanje ne može biti relevantno - rekla je glasnogovornica. 

Milun je ispitivao djelatnike banaka o kretanju Euribora, a oni su mu rekli kako nisu stručni govoriti o tome. Glasnogovornica HUB-a tvrdi kako je to neozbiljno jer "nitko sa sigurnošću ne može tvrditi da zna što će biti sutra, a što za godinu ili dvije". 

Podsjetimo, 7 od 12 bankara nije znalo je li tekući račun jednostavan ili složen. Obračun kamata na papiru znala je izračunati samo jedna djelatnica. Izračunati anuitet ne zna niti jedan djelatnik. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • gilera511 16.04.2015.

    nejasno mi je zašto bi djelatnik na šalteru to i morao znati??? nisu oni matematičari, to su ljudi isto kao i svi mi, je... sa svih strana za male pare i nisu krivi u cijeloj ovoj priči. za upravu i glavešine vrijedi sve što ovdje pišete ali njih ionako nije ni pitao pa nisu očito ni bitni...

  • kiko3655 16.04.2015.

    ma kod nas je problem sve evo npr u bankam rade rodbina, podobni itd a ne s skolom, u turizmu ista prica osoblje nam preko ljeta radi s turistima a ne znaju niti jedan jezik .. ma uzas

  • miko2312 16.04.2015.

    nama narodu dovoljna je i njegova rjec jer i mi sami bez znanstvene studije znamo da vasi radnici nemaju blage veze nista sem brojat pare. to s3 desava kad zaposlavate po stranackoj opredjeljenosti i preko veze a oni sto su zavrsili skolr came kod kuce a trgovci rade u bankama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare