To je to što me zanima!

'Banke legalizirani gangsteri, a HNB je mafijaška organizacija'

Živi zid se obrušio na najave da bi EU mogla zatražiti poništavanje Zakona o konverziji kredita u francima. Pitaju se gdje je bila EU komisija kada su banke nelegalno dizale kamate...
Vidi originalni članak

Živi zid se na Facebooku obrušio na najave da bi EU mogla zatražiti poništavanje Zakona o konverziji kredita u švicarskim francima. Pitaju se gdje je bila EU komisija kada su banke nelegalno dizale kamate na kredite i obamnjivale građane RH i prikazivale, kako kažu, visokorizičan i toskičan proizvod (CHF kredit), kao siguran i poželjan?

- Gdje je bila Komisija kad su banke varale građane RH i uvjeravali ih da nisu kreditno sposobni za kredit u kunama, koja je sigurna i stabilna valuta, a da su kreditno sposobni za kredite u švicarskim francima koji su špekulativna i visokorizična valuta? Prevaru i dovođenje ljudi u robovlasnički odnos, nikako ne možemo zvati slobodnim tržištem, već jedino organiziranim kriminalom! Zašto se te Komisije ne pozivaju slobodno tržište kad banke zbog svojih špekulacija i nelegalnih radnji bankrotiraju? Zašto ih onda porezni obveznici moraju spašavati? Nikad nismo čuli da banke spašavaju porezne obveznike - piše Živi zid.

Navode i da smo mi ti koji stvaramo realnu vrijednost, a banke proizvode samo dugove, tiskajuči novac bez pokrića i zaračunavajući na njega lihvarske kamate.

- Banke su već izgubile spor u Hrvatskoj protiv klijenata kojima su nezakonito dizali kamatne stope. Oštetile su ih za milijarde kuna, ali nitko od bankara nije završio u zatvoru. Banke i bankarski sustav su najveća prevara u povijesti čovječanstva.
Euro će postati novi švicarski franak i zato sve kredite treba hitno konvertirati u kunske, a kamatne stope fiksirati. Valutnu klauzulu treba ukinuti. Hrvatska valuta je kuna i plaće primamo u kunama, a ne u eurima! Banke su legalizirani gangsteri, a HNB je mafijaška organizacija, a ne središnja nezavisna banka RH! - kažu u Živom zidu.

 
Idi na 24sata

Komentari 73

  • kozaribok 10.02.2016.

    Narod nitko ne sluša,a tako nit Vi,ako Vam kažemo da je ovaj format nepregledan,i barem 10 puta lošiji od prethodnog,pa što ne uvažite naše zamjerke.Pa kaj Vam nisu najbitniji čitatelji???

  • efteling 10.02.2016.

    vilibore crni sine,stato naprica...da su banke lopovi,jesu.Da je sistem truo,i to jeste.Ali moras ipak znati nesto vise o ekonomiji da bi ovako popularisticki pisao.to sto ti zelis ne bi dozvolio liberalni kapital a ako bi isao silom zakona Hrvatska bi se samo urusila kao primer drugima.Iste rente za kunu znaci ukidanje slobodnog trzista dakle i to je glupost....Ovim komentarom kupujes jeftine glasove,a steta cenim tvoju entuzijasticku naivnost...

  • ovcalila 10.02.2016.

    O portalu drugi puta.No zato imam prijedlog za živi zid neka ga prenesu u EU i sabor .Konverzija plaća u švicarce ili Euro omjer minimalna bruto plaća u RH kunska pretvara se 1;1 i ne moratae ništa čačkat po kreditima a država cvate od poreza i prireza.

Komentiraj...
Vidi sve komentare