To je to što me zanima!

'Banke sigurno imaju dovoljno novca za trošak od 10-15 lipa'

Izjavu HUB-a, koji se ne slaže s ukidanjem naplate slanja opomena, Čačić je ocijenio ciničnom. Naglasio je da Vlada ne planira odustati od svog prijedloga
Vidi originalni članak

Nakon donošenja novog Zakona o zaštiti potrošača po kojem se opomene za dugove više neće smjeti naplaćivati, Hrvatska udruga banaka (HUB) ustvrdila je da će ukidanje naknada samo štetiti potrošačima jer će banke odmah aktivirati druge načine naplate. Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić reakciju HUB-a smatra ciničnom, piše HRT.

- Izjava koju smo dobili od udruženja banaka je nešto što smatram ciničnim jer svaka pristojna banka neće odmah ići u naplatu već će i dalje poslati opomenu jer u okviru ove tri milijarde , koliko imaju na naknadama, sasvim sigurno imaju dovoljno novca za trošak od 10-15 lipa - rekao je Čačić i dodao da Vlada ne planira odstupiti od svog prijedloga s obzirom da je riječ o dugogodišnjem problemu na kojeg do sada nisu regairali ni HNB, ni HUB, a ni banke pojedinačno iako su mogle. 

Iz HUB-a su poručili da najnovija odredba Vlade nije konstruktivna te da je slanje opomena dobra praksa u korist potrošača.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • analitičar 29.06.2012.

    Koje gluposti, banke koje imaju oko 400 vrsta nameta za račun u banci plus određuju kamate kako hoće sigurno će osjetiti 20 lipa.

  • Slaven Petrić 29.06.2012.

    Šta tipkate uzaludno. Idite kradite nešto! To što dopuštate bandi da vas vuče za nos je samo zato što se još ponešto nađe u frižideru, al neće ni to dugo.

  • foxxers 29.06.2012.

    PITANJE HUB-u Dali se isto tako odnosite prema klijentima u svojom matičnim država ili im ljubite guzu ,a sa našim parama kupujete vodice za ispriranje usta mada vam baš i ne pomaže jer sve zasmrdi čim zinete ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare