To je to što me zanima!

Banožić: 'Potresen sam zbog smrti vojnika, uložit ćemo u program prevencije nesreća'

Iz MORH-a su podsjetili da su u postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske raspoređeni vojni psiholozi čija je primarna zadaća pružanje psihološke potpore pripadnicima Hrvatske vojske
Vidi originalni članak

Ministar obrane Mario Banožić istaknuo je u utorak kako će uložiti sve napore radi prevencije nesretnih događaja u Hrvatskoj vojsci nakon što je u nešto više od mjesec dana, izvan službe, smrtno stradalo pet pripadnika Oružanih snaga RH.

"Zbog nesretnih događaja koji su se dogodili u Hrvatskoj vojsci, uložit ćemo sve svoje napore u daljnji razvoj programa prevencije ovakvih događaja", poručio je Banožić i izrazio duboko žaljenje povodom smrti pripadnika Hrvatske vojske.

OBJAVIO MORH Još jedna smrt u HV-u: Smrtno stradala vojnikinja s područja Vukovarsko-srijemske županije

"Duboko potresen nesretnim događajima koji su u posljednje vrijeme pogodili Hrvatsku vojsku, izražavam najdublje izraze sućuti obiteljima, prijateljima i  kolegama preminulih hrvatskih vojnika. Gubitak svakog pripadnika Hrvatske vojske veliki je gubitak za sustav jer upravo naši vojnici na sebi svojstven način pridonose izgradnji naših Oružanih snaga", napisao je Banožić.

U priopćenju MORH-a istaknuo je da su na raspolaganju obiteljima nesretno stradalih pripadnika i da u ovome nisu sami.

"Zbog nesretnih događaja koji su se u posljednje vrijeme dogodili u Hrvatskoj vojsci, naglašavam kako ćemo uložiti napore u daljnji razvoj programa prevencije izvanrednih događaja iako je u konkretnim slučajevima ustanovljeno kako ni na koji način nisu vezani za stanje u Oružanim snagama", dodao je.

RASTUĆI PROBLEM U SVIJETU Samoubojstva u vojsci: Pod pritiskom su, ne viđaju svoje obitelji, češće se razvode...

Banožić je naglasio i da je u upravo prevencija izvanrednih događaja zadaća zapovjednika na svim razinama vođenja i zapovijedanja u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

"Moram istaknuti kako razumijem i zabrinutost javnosti zbog navedenih događaja i naglašavam kako ćemo i mi u Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci učiniti sve što je u našoj moći da ovakvih nesretnih slučajeva bude što manje", poručio je.

Iz MORH-a su podsjetili da su u postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske raspoređeni vojni psiholozi čija je primarna zadaća pružanje psihološke potpore pripadnicima Hrvatske vojske.

"Pripadnici OSRH mogu se u bilo kojem trenutku javiti psiholozima u postrojbama. Psiholozi i zapovjednici su u svakodnevnoj interakciji s pripadnicima postrojbi", istaknuli su iz MORH-a.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 25.07.2021.

    Kad imaš tako puno smrti u kratko vrijeme onda moraju biti povezani. Sad se koristi iskušana tehnika "droga,stres, privatni problemi" da se nikoga odvede na put da malo pročešlja u što su bili ti ljudi upleteni jer meni izgleda da vrh zna puno više i sve što se radi jest da se primiri javnost. Tko zna u kakve ste ih crne projekte upleli , uzejući u obzir da su nedavno i Ameri bili na ovom području.

  • loki_ 20.07.2021.

    dobio poruku: 24 milijarde kuna prodanog naoružanja iz 117 zatvorenih vojarni Oružje je prodavao teroristima preko NATO saveza u Siriju i Afganistan Glavna koordinatorica svega je KGK  Ubijeni su jer nisu htjeli šutjeti o tome. G.R.: O toj temi, pošto živim u kraju odakle je i bivša predsjednica, jako dobro sam upoznat sa tom temom vojarna. Centralno skladište za distribuciju i smještaj tog oružja je kod mene. Slalo se van preko aerodroma Krk, sad je pod NATO-ovom nadležnošću. Još uvijek radi samo manjim intenzitetom i kapacitetom. Inače noću je znalo što izači, što uči i po stotinjak šlepera Mjesto: Zahum kod Automotodroma Grobnik Zato sad i dobiva mjesto glavne tajnice u NATO-u. A ovo skladište koje je bilo glavni centar za distribuciju i prikupljanje pješačkog naoružanja i streljiva, kao i lokacija i blizina Aerodroma Krk, nisu izabrani bez veze. A pošto su se i njezin brat i otac za vrijeme njezine vladavine bavili mutnim poslovima, možda i vođenjem upravo tog skladišta. Dok sam jedno vrijeme radio na protupožarnoj ophodnji i preventivi od požara, pratio sam samoinicijativno i to skladište, jer na upit stožeru CZ i načelniku općine, što i kako postupati ako krene požar prema skladištu dobio sam odgovor nije pod mojom nadležnošću i podaci su strogo povjerljivi.

  • PRAVDA999 20.07.2021.

    Zataškavanje ne podobnih. Slučajne smrti?? Eto kako se radi u "slobodnoj državi"..Ustani narode više!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare