To je to što me zanima!

Banožić se sastao s vojnicima koji zbog odlaska u NATO idu u Poljsku: 'Ponosan sam na njih'

Tijekom susreta ministar je razgovarao s pripadnicima o pripremama koje su prethodile njihovom odlasku u područje aktivnosti te njihovim zadaćama i očekivanjima
Vidi originalni članak

Ministar obrane Mario Banožić u ponedjeljak se susreo s pripadnicima 11. hrvatskog kontingenta (HRVCON) koji zbog odlaska u NATO odlaze u Republiku Poljsku te je pohvalio njihov trud u vojnoj akciji, stoji u priopćenju.

"Vidim da ste visoko motivirani, profesionalni, savjesni i odgovorni - kao ministar obrane ponosan sam što HV ima takve pripadnike, poručuje ministar pripadnicima HRVCON-a", kazao je ministar Banožić.

PILOT JE OPERIRAN I OPORAVLJA SE Banožić i Dalić posjetili pilota ozlijeđenog u padu aviona MiG-21 kod Voćina: Vi ste inspiracija!

Tijekom susreta ministar je razgovarao s pripadnicima o pripremama koje su prethodile njihovom odlasku u područje aktivnosti te njihovim zadaćama i očekivanjima.

Istaknuo je sudjelovanje Hrvatske vojske u mirovnim misijama, operacijama i aktivnostima konkretan doprinos jačanju stabilnosti i sigurnosti u svijetu te im je zaželio uspješno, profesionalno i kvalitetno izvršavanje svih zadaća koje ih očekuju.

"Uvjeren sam kako znate da u Poljskoj ne predstavljate samo sebe, zato je odgovornost svakoga od vas još i veća", kazao je.

Dodao je i da mu je drago čuti kako su vojnici spremni na sve izazove i zadaće koje se pred postave pred njima i kako u područje aktivnosti odlaze sigurni u sebe i svoje kolege.

OBUČAVAT ĆEMO UKRAJINCE? Banožić šuti o pregovorima s Ukrajinom, nove planove otkrio njihov ministar obrane Reznikov

Istaknuo je da zna da njihovim obiteljima i prijateljima ovo vrijeme neće biti jednostavno te im tim povodom uputio zahvalu što ih podržavaju.

"Iskoristite vrijeme tijekom aktivnosti u Republici Poljskoj u djelovanju s našim američkim i svim drugim saveznicima u okviru Borbene skupine kako bi usvajali i dijelili znanja i izgrađivali sposobnosti".

U okviru 11. HRVCON-a u Republiku Poljsku u Borbenu skupinu pod vodstvom Sjedinjenih Američkih Država upućuje se ukupno 73 pripadnika Hrvatske vojske (od kojih je 9 žena) na rok do sedam mjeseci, stoji u priopćenju.

ODRŽAO GOVOR VIDEO Milanović čestitao promoventima HVU: 'Vaš je zadatak obrana Hrvatske'

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović u 14 sati će sudjelovati na svečanom ispraćaju tog kontingenta, najavljeno je iz njegova Ureda.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • DonQuijot 16.01.2023.

    A što gospon ministar čeka? Neka ide i on. Neka on bude nas Ujak Bano!

  • Noris 16.01.2023.

    Što će tamo ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare