To je to što me zanima!

Barack Obama je zapravo Irac i to kraljevske krvi?

Istraživanje je pronašlo je pretka Baracka Obame Josepha Kearneya, koji je rođen oko 1698. i bio vlasuljar, što je tada bilo priznato zanimanje
Vidi originalni članak

Irska tvrtka koja se bavi rodoslovljem tvrdi da je pronašla trag predaka američkog predsjedničkog kandidata Baracka Obame u 17. stoljeću u Irskoj, te da njegovi preci potječu iz Cashela, sjedišta irskih kraljeva. Irski su stručnjaci otkrili da je Obamin praprapradjed s majčine strane bio Falmouth Kearney i da je bio postolar u Moneygallu u okrugu Offaly u središnjoj Irskoj. On se odselio u Ohio u SAD-u za vrijeme velike gladi u Irskoj sredinom 19. stoljeća.
- Povijest obitelji Kearney preko pet naraštaja oslikava netipičnu irsku obitelj, ali koju često smatramo tipičnom irskom iseljeničkom pričom - rekla je povjesničarka i voditeljica istraživanja u Eneclannu Fiona Fitzsimons. Istraživanje je pronašlo Obamina pretka u šestom koljenu Josepha Kearneya, koji je rođen oko 1698. i bio vlasuljar, što je u to vrijeme popularnih vlasulja bilo vrlo priznato zanimanje. Joseph je imao četiri sina, a jedan od njih, Thomas, naslijedio je njegov obrt. Josephov brat Michael se bavio politikom, a Michaelov najmlađi sin John bio je anglikanski biskup i protivnik ujedinjenja Irske s Velikom Britanijom 1801.
Mary Ann, kći postolara Falmoutha koji je odselio u Ameriku, udala se za Obamina praprapradjeda Jacoba Dunhama. Fitzsimons je izjavila da postoje naznake da je obitelj Kearney galsko-irskih korijena, a pronađeni dokazi dovode je u vezu sa samim sjedištem irskih kraljeva.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Bepo1606 08.08.2008.

    Barak McObama.S kim se baba mogla puknut u Irskoj da dobije dite boju.Nisu imali krumpira a kamoli čokolade.

  • brener 07.08.2008.

    a s ćaćine strane je potomak drevne loze kenijskih kozoj...a!

  • brener 07.08.2008.

    hmm meni ipak više djeluje kao crnac!

Komentiraj...
Vidi sve komentare