To je to što me zanima!

Barack Obama položio kamen temeljac za predsjednički centar

Želimo da centar bude više od muzeja i mjesta za istraživanje arhiva, to neće biti samo zbirka uspomena i Michellinih svečanih oprava, premda će svi doći da ih vide, našalio se Barack Obama
Vidi originalni članak

 Bivši američki predsjednik Barack Obama u utorak je položio temeljni kamen budućeg "predsjedničkog centra" u Chicagu, gradu u kojemu se počeo baviti politikom, a zahvaljujući tom ultra modernom projektu stasat će "novi naraštaj" američkih čelnika.

Tri zgrade niknut će iz zemlje u parku Jackson, na obali Michiganskog jezera, u radničkoj četvrti South Side, gdje je bivši predsjednik počeo karijeru kao aktivist i gdje je odrasla bivša prva dama Michelle Obama.

Centar će imati muzej u obliku šesterokutnog tornja, javnu knjižnicu i forum s učionicama, laboratorijima, vanjskim prostorima i kongresnim dvoranama te ured za Zakladu Obama, vidi se iz maketa predstavljenih u 2017. Na krovovima će biti uređene zelene površine.

Imat će i igralište za košarku, sport kojim se 44. američki predsjednik redovito bavi, dječje igralište, mjesto za roštiljanje i za sanjkanje.

"Želimo da centar bude više od muzeja i mjesta za istraživanje arhiva, to neće biti samo zbirka uspomena i Michellinih svečanih oprava, premda će svi doći da ih vide", našalio se Barack Obama.

Radovi su počeli u kolovozu unatoč sudskoj tužbi za izgradnju u parku. Nije poznato kada bi se radovi trebali završiti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Zivjela Cenzura! 29.09.2021.

    Oprava?! Nikad nisam čuo da ovu riječ netko koristi u normalnom razgovoru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare