To je to što me zanima!

Barakuda napala ženu, slomila joj je rebra i probušila pluća

Karri Larson je bila u kajaku s dečkom Michaelom u zaljevu Florida Key. Da nije bilo snalažljivog Michaela vjerojatno bi umrla jer je on zaustavio krvarenje iz rane
Vidi originalni članak

Michael Hinoisa ostao je hladne glave u ključnom trenutku i spasio život djevojci Karri Larson. Karri je napala golema barakuda dok su se u kajaku divili krajoliku u Florida Keysu. Riba je iskočila iz vode i napala Karri Larson. Barakudini oštri zubi rasjekli su joj torzo i probili pluća. Riba je bila toliko snažna da je Karri slomila i rebra. Ranjena Karri počela je gubiti dah. Bez puno razmišljanja Michael je položio svoju ruku na golemu ranu i tako spriječio zrak da uđe unutra i zaustavio krvarenje. Michael je odmah nazvao 911 i tražio ih pomoć. 

Ekipa obalne straže nije mogla doći do njih jer su bili u plitkoj vodi, a pogled na njih zaklanjala je gusta šuma jer su bili u zaljevu. Kapetan Kevin Freestone dobrovoljno se javio da sam ode po njih. Karri je iz minute u minutu gubila sve više krvi. Kapetan ih je ubrzo našao i doveo na otvoreno odakle su Karri helikopterom prevezli u bolnicu. Karri kaže kako je samo mislila na svoju kćer dok je pola sata čekala pomoć, piše Daily Mail.

- Znala sam da se udaje vrlo brzo i da ju moram dopratiti do oltara. Samo sam na nju mislila - rekla je Karri koja se na odjelu intenzivne njege od ozljeda oporavljala devet dana. 

Barakuda može narasti i do dva metra. Ovaj grabežljivac živi u zapadnom Atlantiku od Bermuda do Brazila. Veoma je brza i snažna riba. Na plijen se zalijeće naglo iz dubina, a gotovo joj je nemoguće umaknuti. Napad na čovjeka nije rijetkost. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • arsta 18.01.2011.

    sad nek mi se samo jave oni prijatelji zivotinja sa onim svojim:"riba nista nije kriva"

  • Frank Ribery 18.01.2011.

    Jel se barem ispricala?

  • bipa 18.01.2011.

    volim zivotinje al takve zloceste samo u tanjuru mnjammm :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare