To je to što me zanima!

'Sanader se ljutio jer se u pošti ne zapošljavaju članovi HDZ-a'

Uz bivšeg premijera Sanadera i Barišića na optuženičkoj klupi u slučaju Fimi Media su i HDZ, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te Ratko Maček
Vidi originalni članak

Na suđenju u slučaju Fimi Medija na zagrebačkom Županijskom sudu u utorak je svjedočio bivši ministar prometa Božidar Kalmeta. 

- Mladen Barišić nikad na mene nije vršio pritisak da poslujem s Fimi Medijom - rekao je Kalmeta. Rekao je kako je njegovo Ministarstvo dok mu je bio na čelu poslovao s Fimi Medijom.

- Zbog toga se protiv mene vodi postupak na ovom sudu - rekao je Kalmeta.

Podsjetimo njegovo je Ministarstvo financiralo snimanje promidžbenog filma Prometna renesansa Hrvatske. 
U nastavku ročišta očekuje se svjedočenje Damira Polančeca. 

Kalmeta se također prisjetio sastanka na kojemu se Sanader naljutio na predsjednika uprave Hrvatskih pošta (HP) jer se u tom javnom poduzeću "ne zapošljavaju članovi HDZ-a".

- Radilo se o tome da se zapošljavaju kojekakvi, a članovi HDZ-a se ne zapošljavaju - ispričao je Kalmeta na zagrebačkom Županijskom sudu prisjećajući se sastanka na kojemu se Sanader naljutio na direktora HP-a Roberta Jukića.

Kalmeta je kazao i da su svi čelnici javnih tvrtki "bili skloni voditi svoje politike". "Stranka ga postavi, a onda bi on vodio svoju politiku u smislu kadroviranja, zapošljavanja, a stranke imaju i neka svoja pravila", posvjedočio je Kalmeta.

Uz bivšeg premijera Sanadera i Barišića na optuženičkoj klupi u slučaju Fimi Media su i HDZ, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček. Svi su na početku ponovljenog suđenja, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca i punjenje "crnog stranačkog fonda" preko marketinške agencije Fimi Media.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • dol_guldor 27.09.2017.

    Hdz- kriminalna organizacija

  • Herzog(315178) 26.09.2017.

    Sami HDZ-ovi korumpirani kapitalci ! Sjedi junak do junaka na braniku svoje domovine !

  • Zorba 26.09.2017.

    U temelje Rvacke je ugradjen kriminal. Ako mi ne vjerujete pitajte prvu broncanu rugobu na koju nabasate!

Komentiraj...
Vidi sve komentare