To je to što me zanima!

Baš kao na filmu: Španjolac je 'zapeo' u zračnoj luci u Čileu

Rodrigo Ben Azul nema prebijene lipe i već dva mjeseca spava i hrani se otpacima u zračnoj luci. Čeka da mu obitelj pošalje novac, ali uopće ne zna kad će ga dobiti
Vidi originalni članak

Španjolski turist Rodrigo Ben Azul je već više od dva mjeseca zapeo u zračnoj luci Santiago u Čileu, javlja Huffington post

No, on ne živi lagodnim životom poput lika Toma Hanksa u filmu "Terminal" iz 2004. godine u kojem je kao stranac u zračnoj luci u New Yorku čekao razvoj revolucije u svojoj zemlji. 

Hranu traži po kantama za smeće, zarađuje sitniš vraćajući kolica

Naprotiv, Ben Azul je potpuno švorc, a hranu i opuške cigareta traži po kantama za smeće. Jedini izvor zarade mu je sitniš koji dobio za vraćanje kolica za prtljagu.

Ben Azul rekao je za čileansku Megavision TV postaju da je došao do Čilea iz Španjolske kako bi riješio spor s rođacima, no u tome nije uspio. Vratio u terminal zračne luke nakon što je ostao bez novca, i posljednja dva mjeseca spava po kutevima terminala.  

Stalno ima slušalice u ušima

Prema izvješćima, Ben-Azul je tajanstveni, osamljeni lik koji na ušima stalno ima slušalice i lunja hodnicima terminala noseći svoju prtljagu. 

Kaže da čeka da mu obitelji u Španjolskoj pošalje novac za kartu kući, no ne spominje kada bi mu taj novac trebao doći. 

Mehran Karimi Nasseri čak 18 godina živio u zračnoj luci u Parizu

Ostaje nejasno hoće li objava ove priče Ben-Azulu skratiti ili možda produljiti boravak u zračnoj luci, no posve je sigurno da neće nadmašiti iranskog izbjeglicu Mehrana Karimija Nasserija, koji je nadahnuo Stevena Spielberga da snimi 'Terminal'. Naime,  Nasseri je u zračnoj luci Charles de Gaulle u Parizu proveo punih 18 godina, a Spielberg mu je za pravo na ekranizira njegovu priču isplatio između 200 i 300 tisuća dolara, čime je Nasseri sigurno postao jedan od najbogatijih beskućnika na svijetu. Inače, Nasseri je s terminala otišao 2006. godine zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, a potom je odveden u kompleks za beskućnike u Francuskoj. 

Grčka obitelj bila šest mjeseci u zračnoj luci u Münchenu?

No, osim Nasserija i Ben-Azula u prosincu su se pojavile informacije da je jedna cijela grčka obitelj pokušala pobjeći od financijske krize u svojoj zemlji boraveći čak šest mjeseci u njemačkoj zračnoj luci u Münchenu. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • magdalen 29.01.2013.

    neznam kako ljudi mogu tako dugo zapeti negdje u drugoj državi. šta ne postoji neki zakon prema kojemu ako stranac nema para ili dokumente da ga deportiraju doma. mislim da ode na policiju ili ambasadu države možda bi mu oni pomogli nekako da se vrati doma

  • ropee 23 29.01.2013.

    ma ovaj lik ionako nema posla , a očito ni prebijene kinte . Ja kad nemam love ostanem doma, ne putujem , pogotovo ne avionom :( , i onda su krivi svi samo ne on

  • gandi1 29.01.2013.

    Da se djelatnici aerodroma odluče i organiziraju nekakvo prikupljanje novaca lako bi to riješili. Ne znam kako mogu gledati čovjeka dva mjeseca da luta aerodromom i kopa po smeću da se prehrani?

Komentiraj...
Vidi sve komentare