To je to što me zanima!

Bashar al-Assad: Sirija je u stanju rata, u svakom smislu

Bashar je pozvao na jedinstvo i od ministara je zatražio da uspostave ekonomske unije sa zemljama na istoku i jugu te zemljama Latinske Amerike i Afrike
Vidi originalni članak

– Mi smo u stanju rata, u svakom smislu te riječi. Naša politika mora biti orijentirana na pobjedu – riječi su koje je u utorak izrekao sirijski predsjednik Bashar al-Assad tijekom obraćanja novouspostavljenoj vladi, piše CNN. 

Pozivajući na jedinstvo, Assad je od ministara zatražio da se klone ekonomskih unija sa zapadnim državama te da ih pokušaju uspostaviti s onima na istoku i jugu te zemljama Latinske Amerike i Afrike. 

– Naš je problem što smo uvijek sa Zapadom, a primijetili smo da on uzima, a nikad ne daje – istaknuo je Assad u govoru koji je izravno prenosila režimska državna televizijska postaja Ikhbariya TV. Nekoliko sati kasnije naoružani napadač upao je u prostorije dotične postaje i raznio sobu u kojoj su boravili novinari. BBC navodi da je u napadu troje ljudi izgubilo živote. Formiranje nove vlade kritizirao je vođa oporbe George Netto koji smatra da je ''bilo kakva promjena u vladi lažna ako je provedena pod istim režimom i upravom''. 

U utorak je u Siriji obilježio je i prvi otvoreni sukob u predgrađu glavnog grada Damaska u kojem su živote izgubile 33 osobe, dok je u ostatku zemlje stradalo još 80 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ico29 27.06.2012.

    http://www.advance.hr/vijesti/bashar-al-assad-nalazimo-se-u-stanju-rata-a-rat-mora-biti-dobiven-pod-svaku-cijenu/

  • nistfiftyfifty 27.06.2012.

    metak u celo takvime - umjesto da se makne sa te pozicije i da narod da bira on kao otac mu kolje !!! kakav otac takav i sin - nazalost !!

  • wisefool 27.06.2012.

    Direktna upotreba sile je najgore moguce rješenje za problem - uglavnom to rade mala djeca i velike države.

Komentiraj...
Vidi sve komentare