To je to što me zanima!

Basi su odredili istražni zatvor: U DORH-u se branio šutnjom

Zagrebačka krim policija nakon 21 godine riješila je slučaj ubojstva kontroverznog bankara Ibrahima Dedića, vlasnika Promdei banke, koji je ubijen u Zagrebu u srpnju 1999. godine
Vidi originalni članak

Tomislav Viktor Basa (49), državljanin Nizozemske, Švicarske i Hrvatske, osumnjičen za ubojstvo bankara Ibrahima Dedića koje se dogodilo 1999. godine, u istražnom će zatvoru provesti mjesec dana, javlja Dnevnik.hr. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako saznaju, Basa se u policiji i Državnom odvjetništvu branio šutnjom. 

Živio je u Švicarskoj, a uhićen je par dana nakon što je došao u Hrvatsku. U četvrtak je predan pritvorskom nadzorniku, uz posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu. Osumnjičeni 49-godišnjak od ranije nije imao policijski dosje.

Podsjetimo, zagrebačka krim policija nakon 21 godine riješila je slučaj ubojstva kontroverznog bankara Ibrahima Dedića, vlasnika Promdei banke, koji je ubijen u Zagrebu u srpnju 1999. godine. Policija je privela nekoliko ljudi koje dovode u izravnu vezu s ubojstvom. Jedan od njih je o Tomislav Viktor Basa (49) koji je državljanin Hrvatske, Nizozemske i Švicarske... On nema dosje od ranije. Policija je prvotno uhitila dvoje ljudi, no jedan je čovjek pušten nakon što nije utvrđena njegova povezanost s ubojstvom bankara Ibrahima Dedića. 

Oružje kojim je bankar ubijen nije pronađeno i još uvijek nije poznat motiv za ubojstvo. 

- Postoje razne indicije o naručiteljima ubojstva, no one su zasad na razini špekulacije. Osumnjičenik je uhićen na području Zagreba, a posljednjih desetak godina nije živio u Hrvatskoj. 

Šef kriminalističke policije potvrdio je da su čekali da se osumnjičenik pojavi u Hrvatskoj. U Zagrebu je bio nekoliko dana prije nego je uhićen. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • skofun 30.01.2020.

    Lik izgleda pravi hitman

  • Zmar116 30.01.2020.

    Dino Pokrovac,Čovjek koji je iz Dinama u Hajduk doveo Niku Kranjčara doživio je slićnu sudbinu u Zagrebu.Nakon njegovog ubojstva Hajduk više nikad nije ni primirisao osvajanju titule....Hočemo li ikad saznatii tko je to učinio i po ćijem nalogu...

  • Velečasni 1 30.01.2020.

    Čini se da je normalno da svi bankari koji su radili ili rade na crno (kontroverzni bankari) završe sa rupom u glavi. Ništa bolji nisu tzv. legalni bankari, ali njih štiti država. Dokaz:- rabota RBA zadruga i opća pljačka stanovništva "švicarskim" kreditima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare