To je to što me zanima!

Batman protiv Supermana: Pao novi rekord u prodaji

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Strip iz 1939. godine prodali su u četvrtak na aukciji u Dallasu za oko 5,7 milijuna kuna. Tek tri dana ranije Superman je prodan za 5,4 mil. kuna
Vidi originalni članak

Strip iz 1939. godine u kojem se maskirani junak Batman pojavljuje po prvi put, prodan je u četvrtak na aukciji u Dallasu za oko 5,7 milijuna kuna. Tri dana ranije rekord u cijeni prodaje stripova oborio je Superman, čiji je prvi primjerak prodan za 5,4 milijuna kuna. Shirrel Rhoades, bivši izdavač i izvršni direktor Marvel Comicsa, rekao je kako su visoke cijene prodaje stripova zapravo odraz loše ekonomije.
- Burza je loše, ulaganje u nekretnine je loše, no skupljanje kolekcija nudi alternativu i potencijal da im vrijednost naraste - kaže Rhodes i dodaje da je strip o Supermanu iz 1938. vrijedio više od stripa o Batmanu, no da njihove prodajne cijene potvrđuju logiku o lošem tržištu. Heritage aukcijska galerija nije željela otkriti ime kupca 27. broja stripa Detective Comics. Bivši vlasnik za strip je prije 40 godina dao 530 kuna, dok je 1939. godine vrijedio tek 10 centi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare