To je to što me zanima!

Bauk: Pamtit ću ovo zasjedanje po tome što nije bilo Pernara i što se nikoga nije iznosilo van

Saborski zastupnici danas su odradili glasanje o 30-ak točaka i otišli na dvomjesečni odmor. U klupe se vraćaju za dva mjeseca, 15. rujna, do kad Ustav propisuje ljetnu stanku zasjedanja Sabora
Vidi originalni članak

Pamtit ću ovu godinu zasjedanja po tome da nema Ivana Pernara i da se nikoga nije iznosilo, po tome što su došle neke nove stranke i nove snage, ali i po relativno stabilnoj parlamentarnoj većini koja se u godinu dana povećala samo za jednoga, poručio je SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk prije odlaska na dvomjesečni godišnji odmor. 

Naime, zastupnici su danas odradili glasanje, a u saborske klupe se vraćaju 15. rujna, do kad Ustav propisuje stanku zasjedanja. Bauk podsjeća i na malu krizu parlamentarne većine zbog Hrvatske gospodarske komore, a posebno će upamtiti i današnje glasanje. 

- Pamtit ću i to da nam je parlamentarna većina, što se tiče HRT-a, poslala poruku "nakon Bačića - Bačić," obzirom da su se glasali protiv našeg zaključka da vršitelj dužnosti povuče tužbe protiv svojih zaposlenika, što pokazuje da je ta politika sada dobila i službeno sponzorstvo Vlade i parlamentarne većine - poručio je nakon što su razriješili Kazimira Bačića s funkcije glavnog ravnatelja HRT-a, a vladajući imenovali njegova zamjenika Renata Kunića vršiteljem dužnosti. 

Smatra da je kvaliteta rasprava bolja u ovom sazivu nego u prošlom. 

- Ali mislim da su tome pridonijeli određene poslovničke promjene i ograničenja zbog Covida, koja su onda vjerojatno reducirala broj nepotrebnih rasprava - kaže Bauk, no naglašava kako treba brzo ispraviti da se vidi tko je kako glasao o pojedinim zakonima. 

Naime, trenutno to zbog epidemioloških uvjeta u kojima su zastupnici raštrkani po više dvorana, nije moguće pa se ne zna kako je koji zastupnik glasao.

- Pamtit ću ovo zasjedanje i po dosta naših inicijativa za osnivanje nekoliko istražnih povjerenstava i interpelacije, kojima smo ukazivali na niz problema. Naravno, bili smo preglasani, ali smo otvorili teme - rekao je. 

Predsjednica GLAS-a, Anka Mrak Taritaš, voljela bi, kaže, da je neke zastupnike viđala više na raspravama, a ne samo na glasanju.

- Počeli smo s donošenjem Zakona o obnovi nakon potresa, idemo na ljetnu stanku, a od obnove nema ni "o". Vladajući bi se trebali pokriti po ušima jer obnovu nisu ni započeli, a nemaju ideje ni kako ju početi - poručila je.

Mostova Marija Selak Raspudić naglašava kako je upravo ona bila jedna od troje najaktivnijih zastupnika. 

- Doista sam se trudila posvetiti svim problemima koje muče građane i ponuditi konkretna rješenja - rekla je dodavši kako su rad Sabora okarakterizirale epidemiološke mjere koje su onemogućile demokratsko izjašnjavanje zastupnika.

- To treba promijeniti da bi se popravio rad Sabora. Predložila sam i jednu širu reformu Sabora i saborskih odbora kako bi oni konačno mogli početi služiti svojoj svrsi na dobrobit svih građana - istaknula je naglasivši kako je sada Sabor pasivno tijelo, a brojni zastupnici ne sudjeluju u raspravama.
 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • i.hun 17.07.2021.

    @Topnik55 a što to vlada čini dobro?

  • najiram 10 17.07.2021.

    ua koji  ljignja  tip...misli da  bi  sad  bil  red  da  tebe  nesu  vun...a  mrak   bi  se  trebala  zapitati  zašto  ti  zastupnici  ne  dolaze  da  se  viđaju...to  bi  bila  fora  da  nju  nesu  vun...i  da  reta  kak  pernar...i tak  je  od  sega  pstal  crknjeni  zid...kak  nam  je  ljepo  bez njih...sad  da  odidu  bunestagaši  reinkernatori  hitlerovog  bundestaka..kak  su  sami  rekli  viša  kasta  viša  liga  nezamjenjivi..mom  bi  bilo  ljepše  u  hrvotskoj  bez  ti  samoproglašenih  antiflašista...i  preforbanih  fašista...mom  bi  si  kupil  televizora  i  gledal  se  sednice  sabora...

  • verjandir 15.07.2021.

    Tebe jedino pamtim kaj trpiguzama ideš po svadbama

Komentiraj...
Vidi sve komentare