To je to što me zanima!

Bauk: To je bilo za žuti karton Grmoji, ali i za Jandrokoviću...

Arsen Bauk smatra da je predsjednik Sabora definitivno prešao crtu kontrole koju bi trebao imati kao predsjedatelj i osobno, a smatra da je ova loka poruka, poziv drugima da ga pokušaju izbaciti iz takta
Vidi originalni članak

Verbalni obračun i uvrede u Saboru kao onaj između Gordana Jandrokovića (HDZ) i Nikole Grmoje (Most) nisu dobri za političku kulturu u Hrvatskoj, poručio je Arsen Bauk (SDP).

- Nogometnim rječnikom, to bi bilo za žuti karton jednome i drugome, ali ako bi se smirila situacija, ne bi se vadili crveni. Odnos HDZ-a i Mosta zadnjih godina prolazio je faze od ljubavi do mržnje i nazad tako da su sada u fazi u kojoj se međusobno vrijeđaju, a mi ostali promatramo - rekao je Bauk. 

Od Jandrokovića koji je Grmoji poručio: "Reći da ste smeće je malo", Bauk do sada nije čuo da tako govori i smatra da je bio motiviran Grmojinim uvredama. 

- Jandroković je definitivno prešao crtu kontrole koju bi trebao imati kao predsjedatelj i osobno. Loša reakcija na to je poziv i drugima da ga pokušaju izbaciti iz takta - smatra Bauk. 

Naveo je kako nije uobičajeno u Saboru nazivati ljude nadimcima. No podsjetio je da iz HDZ-a stižu uvrede i prema drugim zastupnicima, strankama i manjinskim skupinama. 

- Mislim da se nedovoljno često koriste poslovničke ovlasti predsjedatelja o oduzimanje ovlasti zbog govora mržnje i sličnog. Ni jučer nitko nije dobio opomenu. Predsjednik Sabora je smatrao dovoljnim da na uvredu odgovori uvredom i dao je stanku nakon koje se situacija smirila - kazao je Bauk. 

Bauk je napominje da bi svako malo imali nekoliko takvih "klimaksa" u dvorani kada bi oni kojima ne prođu zakoni reagirali kao što su to činili Mostovi zastupnici. Smatra da isključivi gospodarski pojas nije tema oko koje bi se trebala dizati takva tenzija.

- To je Mostova predizborna tema i vladajući su očito odlučili da je bolje da sada s tom pričom završe nego da se povlači tijekom cijele kampanje, iako je tehnički gledano nisu morali jučer staviti na glasanje - rekao je Bauk.
 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • vidum 10.05.2019.

    "To je bilo za žuti karton Grmoji, ali i za Jandrokoviću...". A kad ja gospodi iz 24 sata kažem istinu, počaste me crvenim katonom.

  • lotus_1 10.05.2019.

    Ja bi žuti karton dao 808 nepoznatim počiniteljima.:)

  • branimir220250 10.05.2019.

    Ljudi moji to je više od strahote kada bijesni grmoja s onim seljačkim glasom počne lagati protiv vodeće stranke.🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮😃

Komentiraj...
Vidi sve komentare