To je to što me zanima!

Bavarci s vlastitom policijom počeli s ophodnjama uz granicu

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer, koji je iz Bavarske, bio je ključni predlagatelj strože migracijske politike, a također je doveo vladu kancelarke Angele Merkel na rub raspada
Vidi originalni članak

Nakon poduže rasprave i nesuglasica sa saveznom policijom, južna njemačka pokrajina Bavarska započela je s ophodnjama duž austrijske granice, i to s vlastitom graničnom policijom.

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer, koji je iz Bavarske, bio je ključni predlagatelj strože migracijske politike, a također je doveo vladu kancelarke Angele Merkel na rub raspada zbog prijetnji da će zatvoriti granicu za određene skupine migranata.

Bavarska je prije nekoliko dana postigla dogovor sa saveznom policijom oko podjele ovlasti. Ona može vršiti kontrole na granici, ali samo s dopuštenjem ili na zahtjev savezne granične policije.

Bavarska policija nema nema pravo neovisno funkcionirati, objavilo je njemačko ministarstvo unutarnjih poslova.

Patrole također neće imati pravo odbiti ulaz izbjeglica i vratiti ih u Austriju.

Bavarski premijer Markus Soeder rekao je da Bavarska čini svoje granice sigurnijima, spomenuo je "dobre rezultate" i naglasio da će suradnja sa saveznom policijom biti vrlo dobra.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • marijan50 19.07.2018.

    Ja govorim i pišem već godinama da je Merkel masonski poslanik u svrhu uništenja kršćanske Europe. No, ipak joj neće uspjeti. Njemački birači su konačno prozreli nacionalnu izdaju te stare masonke. Ne gine joj gubitak vlasti na idućim izborima, a mogla bi završiti kao i Mussolini 1943, iscipelarena do krvi i obješena na banderu.

  • Miške 19.07.2018.

    Ne smijem napisati , imam crveni karton i još samo da pisnem- opet me isključuju. Ovakvu cenzuru nije imao ni Josef Viserionivič Staljinski

  • 18.07.2018.

    Neće smijeti odbit ulaz izbjeglicama,kakvim to izbjeglicama,ne razumijem,izbjeglicama od čega?U Siriji i na B.Istoku je službeno rat završio a ni u Africi nigdje nema rata

Komentiraj...
Vidi sve komentare