To je to što me zanima!

BBC: Gotovina je vojnik bez straha i slab je na lijepe žene

BBC opisuje da se Gotovina borio u Čadu te je bio u Gvatemali, Kolumbiji, Brazilu i Argentini. Kažu kako je volio život na visokoj nozi te je često putovao na Kanare
Vidi originalni članak

Britanski BBC u ponedjeljak je objavio profil generala Ante Gotovine povodom presude koju će mu izreći u petak na sudu. Napisali su kako je Gotovinu većina njegovih suboraca vidjela kao heroja dok je vodio hrvatske snage u obranu tijekom 1995. godine. Istaknuli su kako je 'Oluja trajala tri mjeseca te je ta akcija francuskog legionara, optuženog za pljačku i iznudu, dovela do vrha hrvatskog nacionalizma'. 

BBC piše i da su tužitelji za ratne zločine postali zainteresirani za slučaj Oluje te su tvrdili da je Gotovina odgovoran za kampanju etničkog čišćenja. Navode i kako UN-ov sud za ratne zločine smatra da je Gotovina poticao uništavanje srpske zajednice. 

Opisali su kako se Gotovina borio u Čadu te je bio u Gvatemali, Kolumbiji, Argentini, Paragvaju i Brazilu. Kažu kako je volio život na visokoj nozi te je često putovao na Kanare. Opisuju ga i kao 'vojnika bez straha koji je slab na lijepe žene'. 

BBC piše kako se Gotovina vratio u Hrvatsku nakon što je Franjo Tuđman došao na vlast. Tuđmana pak opisuju kao 'nacionalističkog vođu, koji je postao predsjednik'. Tekst su zaključili njegovim uhićenjem 'u jednom tenerifskom hotelu'.

Idi na 24sata

Komentari 176

  • Dečko0880 14.04.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Dečko0880 14.04.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • BlackRaven 14.04.2011.

    LOL, BBC "ima pojma" o njegovom profilu kao vojnika. Da im možda nije Legija dala podatke, hahaha. Malo sutra. Nije više ni BBc što je bio , da njihove informacije možeš uzeti za ozbiljno. Ozbiljno su se "uakakili" par puta počevši od 1990-ih na ovamo... Jednostavno su ih promjene u svijetu uhvatile nespremnima. Nemre ti stara garda koja je odgojena na blokovskom razmišljanju sad počet razmišljat drugačije.. Oni još uvijek žive u britanskom "imperiju" koji je ugasnuo tamo nakon 1960-ih, odlaskom glavnog izvora sirovina - Indije..

Komentiraj...
Vidi sve komentare