To je to što me zanima!

BBC ne želi ponoviti greške: Već vježbaju za kraljičinu smrt

Uredništvo smrt kraljice Elizabete želi dočekati potpuno spremno. Svakodnevno trenira voditelje i dopisnike o tome kako postupiti pri objavljivanju tragične vijesti
Vidi originalni članak

Televizijski voditelji s BBC-a iz dana u dan treniraju kako postupiti u slučaju smrti kraljice Elizabete II. ili nekog od člana  kraljevske obitelji, prenosi ndtv.com.

Mnogi se sjećaju kako je BBC smrt Kraljice majke 2002. godine dočekao nespreman, a vijest su objavili uz mnogo propusta. Voditelj se pojavio na ekranu u sivom odijelu i bordo kravatom. Poslije su primali pritužbe građana da objava nije bila dovoljno dramatična. 

No, uredništvo sada smrt kraljice Elizabete, koja je inače vrlo dobrog zdravlja i po svemu sudeći još ne namjerava napustiti ovaj svijet, želi dočekati spremno. Svakodnevno intenzivno rade s voditeljima i dopisnicima. Kao primjer, pustili su im ogledni spot s poznatim voditeljem Huw Edwardsom koji priopćava o smrti kraljice. Obučen je u tamno odijelo i primjerenu kravatu. Novi protokol nalaže da se po objavljivanju vijesti, na ekranu prikaže portret pokojne kraljice, a zatim će zasvirati britanska himna. BBC će u 12 dana do zakazanog pogreba otkazati sve zabavne sadržaje i serije. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • nefer 02.11.2011.

    Queen Mother (1900- 2002) Queen Elizabeth II (1926- )

  • Markozd 02.11.2011.

    Kraljica će živjeti 300 godina.

  • tigerin 02.11.2011.

    kraljica jos nije umrla, a kad ce ne zna se..

Komentiraj...
Vidi sve komentare