To je to što me zanima!

BBC o štednji Vlade: Kriza Hrvatima 'stisnula' Božić

Ovakve mjere štednje se provode prvi put od kada je Hrvatska postala samostalna država, zaključuje BBC, a vijest prenose svjetski mediji
Vidi originalni članak

Da je Hrvatska Vlada odustala od božićnih i novogodišnjih domjenaka, izvjestio je ovih dana i BBC. Pod naslovom 'Kriza Hrvatima stisnula Božić' BBC se raspisao o prijedlozima premijera Sanadera da za ove blagdane ne troše novac na darove, kako u državnom, tako i u privatnom sektoru. Sanader se, kaže BBC, nada da će njegove mjere pomoći preživljavanju krize slijedeće godine. Ovakve mjere štednje u Hrvatskoj se provode prvi put od kada je Hrvatska postala samostalna država, zaključuje BBC. Vijest su prenijeli i drugi strani mediji poput Gadlinga, ABC-a, Digital journala i, zanimljivo je, kazahtanskih medija.
- Ok, evo istine. Nisu zabranjeni svi božićni pokloni u Hrvatskoj. Ako možete upriličiti zabavu o vlastitom trošku u privatnosti svoga doma, to nije zabranjeno, no zabave u poslovnim prostorima su prekrižene - piše Gadling. Digital journal Hrvatima poručuje da se vesele idućem Božiću jer da ovaj mogu zaboraviti. Kazahstance čudi kako netko u jednoj katoličkoj zemlji može zabraniti proslavu Božića. Tako Kazalnform piše kako će, budu li se Hrvati držali premijerove zabrane, ovo biti prvi Božić od neovisnosti u kojem neće uživati u božnićnim darovima.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • user_19478 18.11.2008.

    Ma šta se pjenite!!! Bitan je znak pažnje, a ako ste vi svi svoju djecu razmazili pa im kupujete neke marka stvari to je vaš problem...Ja ih imam troje i nije mi problem, svemu se obraduju...vozim stari auto, ne nosim marku, jedem skromno -NEMAM KREDITA... jbg, šta ste podizali kredite za nove aute , nove stančiće..Danas bi svi htjeli živjet na visokoj nozi i onda žive na kredit... Moji susjedi sa skromnim primanjima u markiranoj odjeći u kreditima do grla psuju državu...Ljudi moji uvijek je bilo bogatih i siromašnih...Problem je što bi svi htjeli sve imati- E NE MOŽE...\" RAŠIRI SE ONOLIKO KOLIKO SE MOŽEŠ POKRITI\"

  • dea21 18.11.2008.

    eto koja je ura došla da nam se i KAZAHSTANCI čude!!

  • Brana17sf 18.11.2008.

    sanader je šupak

Komentiraj...
Vidi sve komentare