To je to što me zanima!

Beba Cavan rodio se bez kostiju u rukama i nogama

Roditelji su se našli pred teškom odlukom; sinu amputirati udove kako bi mu se stavile proteze ili ga podvrgnuti kompliciranoj i bolnoj rekonstrukciji
Vidi originalni članak

Cavan Kirkham-MacCallum, sedmomjesečni dječak iz Burnleya u Engleskoj, boluje od hemimelije, odnosno rođen je bez kostiju u rukama i nogama. Inače veseli dječačić mogao bi se uskoro suočiti s teškom budućnošću jer mu prijeti amputacija ili bolna rekonstrukcija udova koja se izvodi samo u Americi, a možda niti ne bude uspješna. Cavanovo stanje uočeno je tijekom ultrazvuka, no premalo se zna o bolesti te liječnici roditeljima Bernadette i Jamesu ništa o bolesti nisu mogli reći niti ih pripremiti na bol koja ih je čekala. Roditelji su se sada našli pred teškom odlukom; amputirati sinu noge i desnu ruku kako bi mu stavili proteze ili ga podvrgnuti kompliciranoj i bolnoj rekonstrukciji udova za koju do konačnog cilja treba osam godina, sati operacija i tisuće funti.
- Kako vrijeme prolazi morat ćemo se suočavati sa situacijama s kojim se većina roditelja nikada ne mora suočiti. Cavanu neće biti lako, no on je vrlo pametno, veselo dijete i hrabro se bori sa svim nedaćama - kaže majka Bernadette. Roditelji žele da mali Cavan ostalima posluži kao primjer hrabrosti i nade.
- Nadam se da ću u budućnosti raditi za neku humanitarnu akciju ili pokrenuti vlastitu da se pomogne ljudima s ovom bolešću. Žalosno je da takvo nešto ne postoji - dodala je majka.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Noella 26.03.2008.

    Strašno je znati da ovakve \"bolesti\" postoje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare