To je to što me zanima!

Beba heroj: Karlo (1) je uspio preživjeti rak jetara

O Karlu se brine jedino samohrana majka Marta (30), koja već godinu i pol dana ne spava od brige. Dječaka su operirali krajem prosinca 2009.
Vidi originalni članak

Bio je zdrava, nasmijana i razigrana beba. Krajem srpnja primijetila sam da ne urinira dovoljno. Odvela sam ga kod liječnika, koji mi je rekao da je potpuno zdrav. No kako mu je trbuščić počeo naticati, pedijatrica mi je napisala uputnicu za Dječju bolnicu Kantrida u Rijeci. Tri dana poslije ustanovili su da boluje od raka jetara, a već drugi dan nakon postavljanja dijagnoze Karlo je bio na kemoterapiji, počela je svoju priču samohrana majka Marta Maričević (30) iz Malog Lošinja koja već godinu i pola dana, koliko je Karlo star, ne spava od brige. U zagrebačkoj bolnici Rebro operirali su ga 30. prosinca 2009. Mali dio jetara nije bio zahvaćen tumorom pa nije bila potrebna transplantacija, no postoji mogućnost da se bolest vrati.
- Nezaposlena sam pa živimo od Karlove invalidnine i mjesečne naknade za nezaposlene. Dok je Karlo u bolnici, stalno sam uz njega. No kad završi s kemoterapijom, njegov krevetić moramo prepustiti drugom djetetu - dodala je uplakano majka, koja će uskoro sina morati iz Zagreba odvesti u Rijeku na daljnje liječenje.
- Nažalost, u zagrebačkoj bolnici nemaju smještaj za majke. U početku sam bila spavala kod časnih sestara koje mi je preporučio župnik s Malog Lošinja. Trenutačno sam smještena u iznajmljenoj sobici koju plaćam 150 kuna na dan. Ne znam kako ću ovo financijski izgurati, no sve ću dati za Karlovo zdravlje - tužno je dodala majka.
Mališan je prošle jeseni trebao krenuti u jaslice, a Marta natrag na posao. Međutim, opaka bolest promijenila im je život, a za Karlov oporavak i česta putovanja do bolnice treba im novac koji trenutno nemaju. Majka ističe kako su ponekad putovali iz Malog Lošinja do Rijeke na jednodnevno liječenje, a potom bi se vraćali kući. Očajna je i ne zna koliko će još moći tako izdržati.

ZBOG SINOVE BOLESTI NE MOŽE RADITI
Marta je nezaposlena. Sin i ona žive od Karlove invalidnine i mjesečne naknade za nezaposlene. Dječak nakon povratka iz bolnice mora ići na daljnje liječenje. Želite li im pomoći, možete to učiniti uplatom na račun u OTP banci na ime Karlo Maričević - Marta Maričević 2407000 - 3102966374.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • jelka123 11.01.2010.

    Iznajmljeni sobičak - 150 kn na dan. Pa da je u njemu 20 dana mjesečno to je 3000 kn - toliko košta iznajmlljeni stan u Zagrebu, ako se ne varam. Ne znam gdje je srce i poštenje onima koji to toliko naplaćuju, to je cijena hotelske sobe s doručkom u hotelu 2* u Zagrebu. Katastrofa.

  • gardelina 10.01.2010.

    Zanima me gdje je otac ovog malog heroja, ako je živ zar nebi i on treba sudjelovati u borbi svoga sina (barerm materijalno ako za drugo nije sposoban)

  • user_39293 10.01.2010.

    Najžešće mi je kad doktor kaže da je sve u redu a onda pakao... Izgleda da svi moramo biti sami svoji doktori a kod njih odlazit samo po uputnice. Srećom mama je ponovno odvela bebu na pregled, nije vjerovala prvom doktoru koji je rekao da je mali potpuno zdrav. Puno sreće i Božjeg blagoslova!

Komentiraj...
Vidi sve komentare