To je to što me zanima!

Beba umire od upale mozga, jer u bolnici nisu prali ruke?

Češka: Blizanke Mia i Tinka su pri porodu bile teške 2,5 kilograma, ali su bile zdrave. No Mia je nakon pet dana u inkubatoru dobila upalu mozga od koje umire
Vidi originalni članak

Blizanke Mia i Tinka rodile su se carskim rezom u lipnju prošle godine u bolnici u Češkoj. Bile su teške 2,5 kilograma ali zdrave. Stavili su ih u inkubator. Samo pet dana nakon rođenja Mia je dobila upalu zbog koje sad ima trajno oštećenje mozga. Roditelji Leona i Bronislaw Hradičtí su tužili bolnicu i traže šest milijuna kruna. Kako piše češki Blesk curica je u inkubatoru dobila infekciju jer bolničko osoblje nije pralo ruke.   

- Moje dijete umire, a bolnica ne želi priznati krivnju - rekla je kroz suze na suđenju u utorak majka Leona. 

Bolnica je navodno priznala da se beba zarazila bakterijom u inkubatoru, no tvrde da osoblje pere i dezinficira ruke te da se curica zarazila jer je imala malu težinu pri porodu kao i slab imunološki sustav. Odvjetnica koja zastupa bolnicu kaže kako su se s roditeljima htjeli dogovoriti izvan suda i da su im ponudili dva milijuna kruna, no dogovor nije uspio. 

Idi na 24sata

Komentari 59

  • wife 10.02.2011.

    ah da zato bolnice imaju onaj papir koji moraš potpisat prije bilo kakve operacije i poroda tako oni ustvari peru ruke..!!!

  • 10.02.2011.

    Neodgovorno i vrlo neprofesionalno! Nadam se samo da ce im njihova savjest kad tad pokucati u mozgu!

  • miki75_1 10.02.2011.

    avokado....oni nemaju opciju TAKVE pogreške, nije to knjigovodstvo pa da pogriješiš i prepraviš brojku...to je LJUDSKI ŽIVOT u pitanju, a zašto...zbog prljavih ruku!!!??? Posao im nije lagan ali ako si u stanju raditi takve pogreške onda nisi za taj posao. Ne želim umanjiti ničija dobra djela i u svakom poslu se događaju greške, ali onda odgovaraju za njih. Manja greška, manja kazna...ljudski život, veeeeeeeeelika kazna!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare