To je to što me zanima!

Beba umrla jer liječnici nisu imali vremena za nju

Joshua Titcombe umro je sa samo devet dana jer su u bolnici smatrali da mu ne trebaju antibiotici, da nije bolestan. Roditelji su zatražili istragu
Vidi originalni članak

Joshua Titcombe umro je sa samo devet dana jer liječnici bolnice u Cumbriji u Velikoj Britaniji nisu imali vremena da ga prime. Dječak je od mame Hoe (32) dobio infekciju. Tata James (31) i mama tražili su od liječnika da mu daju antibiotike jer su njima izliječili i majku. Međutim, osoblje je zaključilo kako dječak sasvim dobro izgleda te da mu ne treba pregled, te su Jamesu rekli da su dva pedijatra prezauzeta i nemaju vremena za dječaka. Helkopterom su sutra morali dječaka prevesti u dvije druge bolnice na liječenje, no na kraju je preminuo od masivnog krvarenja pluća.
Dječak se rodio tri tjedna prerano, a Hoa je poslije porođaja dobila infekciju. Joshui je pak pala temperatura te su medicinske sestre zaključile da njemu ne trebaju antibiotici.
- Užasno sam se brinuo za sina. Stalno sam tražio antibiotike, ali su mi rekli da ih Joshua ne treba. Nisam imao izbora nego im vjerovati - kaže James. Dan nakon rođenja Joshua je loše disao. Prvo su liječnici rekli da ima problema sa srcem, a zatim da s jednjakom. James kaže da je cijelo vrijeme sumnjao da ima pneumokoknu infekciju, kao njegova majka. Umro je u listopadu prošle godine, a obitelj je zatražila istragu. Otac kaže kako je dječakov bolnički karton nestao kao i sve što bi moglo otkriti tko je kriv za dječakovu smrt.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • sonijakodimi 19.04.2009.

    ti doktori bi bili pokojni da je to moje djete

  • slisko 19.04.2009.

    pa svi ti doktori isti,zamisli nema vremena za jednu bebu,pa nebi mu dala jesti ni piti danima,koja je to sebicnost,ali nije bog macka da te odmah ogrebe,umirati ce i oni,pa nek im se vrate sve djetetove patnje,sramota.

  • mazica75 19.04.2009.

    a jadna mala slatka bebica:(

Komentiraj...
Vidi sve komentare