To je to što me zanima!

Bebi teškoj tek 540 grama morali ugraditi pacemaker

Taylor Garden rodila se u 25 tjednu trudnoće. Srce joj nije pumpalo dovoljno krvi u organe, pa su joj liječnici morali ugraditi vanjski pacemaker
Vidi originalni članak

Sićušna Taylor Garden rodila se u svibnju u 25 tjednu trudnoće sa samo 540 grama. Osam sati poslije u bolnici u Melbourneu ugradili su joj na srce vanjski pacemaker koji joj je spasio život. Ona je vjerojatno najmanje dijete kojem je ugrađen uređaj. Pet mjeseci kasnije zamijenili su ga trajnim, unutarnjim pacemakerom. Već je dobila par kilograma, te sada teži 2,7 kg. Za Božić bi mogla prvi put s mamom, tatom i 9-godišnjim bratom otići kući.
- Ona će biti moj božićni poklon. Imala je ogromnu želju za preživljavanjem - rekla je majka Rebecca i dodala da je zaplakala ugledavši kćer nakon operacije zamjene uređaja u utorak
- Čim su povukli plahtu s nje, jednostavno sam zaplakala, jer više nije bilo žica. Izgledala je potpuno drukčije - rekla je majka koja je svoju bebu smjela u naručje uzeti tek 53 dana nakon što ju je rodila. Dok je još bila u utrobi, Taylor su dijagnosticirali potpunu kongenitalnu blokadu srca, što znači da nije pumpalo dovoljno krvi u vitalne organe. Imalo je tek 50 otkucaja u minuti, daleko ispod normalnih 150, no liječnici sad kažu da su srčani problemi pod kontrolom.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • teyka 24.10.2009.

    sunce malo..............,vjerujem da će sve biti u najboljem redu,najgore je preživjela,izborila se i želim joj dobar i što brži oporavak da bi što prije bila sa svojim najmilijima.....,žabica mala drž\' se!!!

  • plavuša13 21.10.2009.

    Nemogu vjerovati!!!Tajna moja-nikada se tako ne govori,nikada!!!Ja sam rodila ranije,moj malac bio je nedonošče,nije bio velik ni koliko štruca kruha-zvali smo ga panin.Sad je prekrasno dijete koje ni učemu ne zaostaje za svojim vršnjacima čak naprotiv u mnogočemu šiša većinu.A te iste riječi mi je bio rekao jedan doktor-bilo mi je slabo nakon toga jer je to tako bešćutno reći bilo kome a pogotovo trudnici ili majci koja ima takvo dijete!!!

  • tajnamoja 21.10.2009.

    Recite da je okrutno, kako god, ali priroda se nekada sama brinula za takve teške komplikacije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare