To je to što me zanima!

Bebić urlao na Stazića: Ti si samo obični provokator!

Cirkus u Saboru: Za glasanja o pedagoškim standardima predsjednik Sabora izgubio je živce i počeo se derati na Stazića, koji je upadao u riječ
Vidi originalni članak

Dosta je terora ovdje! Ma dragi, Božji čovječe, ti si jedan običan provokator ovdje! Nisi dobio riječ!, urlao je u sabornici predsjedavajući Luka Bebić na SDP-ovca Nenada Stazića. U glasanju o pedagoškim standardima SDP-ovci su upozorili da se, prema pravilniku, ne može glasati o zakonu prije no što se odbor za financije očituje o navedenu novcu. Bebić je riječ dao državnoj tajnici Dijani Vican, no Stazić se uporno javljao za riječ. Dok su SDP-ovci napuštali sabornicu, Bebić ih je upitao:
- Što vi hoćete? U čemu je problem? Nemojte praviti od Sabora ono što on nije - zaključio je Bebić, no SDP-ovci se nisu vratili. Zbog SDP-ova napuštanja sabornice nema kvoruma pa je Bebić odredio stanku. Stazić je u pauzi ponovio kako se SDP neće vratiti u sabornicu i da neće dopustiti teror Luke Bebića.
- Bebić je trebao odgoditi glasanje, na što ga je korektno upozorila kolegica Lugarić. No on je ignorirao poslovnik i nasilno nastavio. Uostalom, nisam ja tražio riječ kao zastupnik, već uime kluba SDP-a. A to što su izašli i drugi klubovi, samo pokazuje što misle o Bebiću - rekao je. Kvorum je ipak uspostavljen nakon stanke.
- Iz principijelnih razloga nikad neću popustiti ako sam u pravu oko Poslovnika - izjavio se Bebić. Pojasnio je da prema saborskom poslovniku zastupnik ne može govoriti dok ne zatraži i ne dobije odobrenje predsjedavajućeg. - Nisam htio uzeti riječ državnoj tajnici, a čim je završila, u nastavku sjednice riječ sam dao svima, a dao bih je i Staziću da je ovdje.

STAZIĆ: PIJANE IZBACITE IZ SABORNICE
Ranije jutros Stazićevo izlaganje na sjednici Sabora u petak su dobacivanjima ometali HDZ-ovi zastupnici.
- Molim vas, ove koji su malo popili izbacite iz sabornice kako ne bi ometali nas trijezne dok govorimo - zamolio je Stazić predsjedavajućeg Bebića, no tada su se svi samo nasmijali.

GLAVAŠ 'OTKUCAO' HRELJU
Osim SDP-ovaca sabornicu je napustio i član vladajuće koalicije HSU-ovac Silvano Hrelja. Nakon stanke predsjedavajućem je objasnio svoje razloge. Kada se dignuo iz klupe, HDSSB-ovac Branimir Glavaš doviknuo mu je: 'Sram vas bilo' misleći da kao član vladajuće koalicije ne može ulaziti i izlaziti kada želi.
- I meni se upalio fitilj jer znate, gospodine predsjedniče, u toj napetoj atmosferi mi koji smo malo senzibilniji možemo odreagirati na jedan impuls sa strane - rekao je Hrelja.
No Glavaš je za govornicom otkrio što mu je Hrelja rekao u saborskom kafiću na upit zašto je kao član vladajućih napustio sabornicu.
- 'Ne odlučuje se o mojim pitanjima, ako me trebaju, neka me zovu'. To je potvrda iskrenosti kaolicijskih partnera kako funkcionira ova koalicija, dakle jedni druge ucjenjuju - rekao je Glavaš za govornicom. Da ga je pogodilo Glavaševo razotkrivanje, pokazalo je Hreljino purpurnocrveno lice. Nakratko je napustio Veliku vijećnicu, ali se potom vratio u saborske klupe.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • mili28 15.05.2008.

    treba ih sve zapalit

  • smuc 10.05.2008.

    SDP+HDZ=SKJ

  • krizantema 10.05.2008.

    treba njih sve na preodgajanje na goli otok

Komentiraj...
Vidi sve komentare