To je to što me zanima!

Bebu porodili do ramena i operirali tumor na vratu

Arthura su operirali četiri sata. Uklonili su mu tumor veličine naranče. Potom su ga porodili u cijelosti. Dječak je danas star četiri mjeseca
Vidi originalni članak

Kirurzi u bolnici Jessop u Velikoj Britaniji porodili su Arthurovu glavu i ramena tek toliko da bi i dalje iz posteljice mogao dobivati kisik. U dušnik su mu tada ugradili cijev koja mu je olakšala disanje. Nakon toga su ga u cijelosti porodili i hitno prevezli na intenzivni odjel. Čak 25 djelatnika bolnice i deset specijalista je s neizmjernom preciznošću četiri sata operiralo tumor veličine naranče na vratu novorođenčeta. Kasnije su utvrdili da nije bio zloćudan. Roditelji Michelle (38) i Matthew (36) i njihove kćeri Harriet (10) i Lottie (7) beskrajno je razveselio dolazak malog Arthura kući. Božić su proslavili zajedno. Dječak je sada star četiri mjeseca. I on i majka se dobro oporavljaju.
- Vrlo je sretno i mirno dijete bez obzira na sve što je prošao. Svaki dan ga gledam i ne mogu vjerovati da smo s njim došli kući. Sad se samo nadam da će mu odstraniti cjevčicu s dušnika prije prvog rođendana i da neće imati nikakvih trajnih posljedica - priča mama Michellle.
Specijalist Saurabh Gandhi smatra kako je ovakva operacija bila neminovna.
- Ovakvi tumori su vrlo rijetki, prema statistici jedan na 50.000 poroda. Da se Arthur porodio normalnim putem ili Carskim rezom vjerojatno ne bi preživio - smatra liječnik.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ladyluna 28.12.2009.

    sretno ti bilo maleni čovječe, da ti ova porođajna muka bude najveća u životu i da više nikad ne osjetiš nikakvu muku niti ne naiđeš na ikakvu prepreku. Maleni dječače dobio si život i živi ga punim plučima, a ja ti od srca želim blagostanje od sada do vječnosti :) Obitelji čestitam i radujem se sa majkom što ima svo troje dječice žive i zdrave pored sebe, neka iskoriste svaki dan! Znam kako je kada izgubiš sina, i zato mi je od srca drago da je njen mališan živ, nema veće radosti :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare