To je to što me zanima!

Belgija istražuje je li njezino oružje korišteno u Rusiji

Washington Post objavio je u subotu da su borci protiv Kremlja, koji su u svibnju pokrenuli prekogranični napad iz Ukrajine na rusku regiju Belgorod, koristili taktička vozila koja su SAD i Poljska isporučile Ukrajini
Vidi originalni članak

Belgija će zatražiti od Ukrajine da objasni napise da su proukrajinske snage koristile puške proizvedene u Belgiji u borbi protiv ruskih vojnika na ruskom teritoriju, rekao je u ponedjeljak belgijski premijer Alexander De Croo.

Washington Post objavio je u subotu da su borci protiv Kremlja, koji su u svibnju pokrenuli prekogranični napad iz Ukrajine na rusku regiju Belgorod, koristili taktička vozila koja su Sjedinjene Države i Poljska isporučile Ukrajini te puške proizvedene u Belgiji i Češkoj.

IZ MINUTE U MINUTU Proukrajinski pobunjenici tvrde da kontroliraju grad u regiji Belgorod: Objavili i snimke

"Naše ministarstvo obrane i njegove obavještajne agencije pokrenuli su istragu i traže informacije kako bi utvrdili što se točno dogodilo", rekao je De Croo za belgijski Radio 1.

"Europsko oružje isporučuje se Ukrajini pod uvjetom da se koristi na ukrajinskom teritoriju u svrhu obrane tog teritorija. I imamo stroge kontrole kako bismo se uvjerili da je to tako", rekao je.

De Croo je odbio komentirati moguće posljedice ako se potvrde napisi.

U KIJEV Papin izaslanik stiže u Ukrajinu

"Ne smijemo se prenagliti", rekao je premijer. "No analiziramo situaciju i ovo shvaćamo vrlo ozbiljno", dodao je belgijski premijer. 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • njet njet 05.06.2023.

    bas zanimljivo, oni koji su usli u rusiju su "borci protiv Kremlja", a oni koji su usli u ukrajinu su "ruski agresori". kako god okrenuli da okrenuli, imenica "ukrajina" se ne smije spomenuti iz perspektive ulaska u stranu zemlju cime zapravo potpuno opravdavaju insinuacije "putlera" i ostalih ljubitelja sjedinjenih korporativnih drzava

Komentiraj...
Vidi sve komentare