Obavijesti

News

Komentari 111

Proukrajinski pobunjenici tvrde da kontroliraju grad u regiji Belgorod: Objavili i snimke

Proukrajinski pobunjenici tvrde da kontroliraju grad u regiji Belgorod: Objavili i snimke

Ruske snage ubile su 250 ukrajinskih vojnika i uništile 16 tenkova, borbena vozila i 21 oklopni transporter, izvijestilo je rusko ministarstvo

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.55

Harkiv je izložen raketnom napadu 

Istočni ukrajinski grad Harkiv izložen je raketnom napadu, rekao je gradonačelnik.

- Harkiv pod raketnim napadom. Građani čuju eksplozije - odjeknulo je barem nekoliko- napisao je na Telegramu.

Čini se da su upozorenja o zračnom napadu poslana diljem grada, kao i nekoliko dijelova na istoku zemlje, prema web stranici upozorenja u Ukrajini.

22.37

Proukrajinski pobunjenici: Ubili smo ruskog pukovnika. Ubijao je civile u Jugoslaviji

Ruski dobrovoljački korpus i Legija slobodne Rusije su objavili da su ubili Andreja Steseva, pukovnika ruskih oružanih snaga u Belgorodskoj oblasti.

- Tijekom zajedničke operacije Ruskog dobrovoljačkog korpusa i snaga Legije slobodne Rusije na području Belgorodske oblasti poginuo je pukovnik Andrej Vasiljevič Stesev, pripadnik Oružanih snaga Rusije- napisala je Slobodna Rusija na Telegramu.

- Poginuo je u borbi s oružjem u rukama. No moramo priznati da su te ruke sada do lakata u krvi. On i njegovi podređeni sustavno su terorizirali stanovništvo Belgorodske oblasti i kršili njihova prava i slobode. Ranije je Stesev ubijao civile u Čečeniji, Jugoslaviji, Abhaziji i Ukrajini- dodaju.

22.13

Zelenski pozdravlja 'vijest koju smo čekali'

Volodimir Zelenski pozdravio je 'vijesti koje smo čekali' od trupa koje se bore u i oko razorenog istočnog grada Bakhmuta.

- Prije svega, zahvalan sam svakom našem ratniku, svim našim braniteljima koji su nam dali novosti koje očekujemo. Pravac Bakhmut - bravo, ratnici-rekao je ukrajinski predsjednik u svom noćnom obraćanju.

- Neprijatelj zna da će Ukrajina pobijediti. Oni to vide. Oni to osjećaju zahvaljujući vašim udarima, vojnici, a posebno u regiji Donjecka. Hvala vam na tome.

Rekao je da Rusija 'histerično' reagira na svaku akciju ukrajinskih snaga i izdvojio dvije jedinice koje 'vješto, odlučno i učinkovito brane naše položaje, uništavaju okupatore i, što je najvažnije, idu naprijed'.

 

21.52

Ograničenja EU-a na uvoz žitarica iz Ukrajine produljena su do 15. rujna

Europska unija produljit će do 15. rujna ograničenja uvoza ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda koja je uvelo pet zemalja članica želeći zaštititi svoje poljoprivrednike, objavila je Komisija.

Unija će 'postupno ukinuti do 15. rujna' mjere koje utječu na ukrajinsku pšenicu, kukuruz, sjemenke uljane repice i suncokreta koje su usvojene zbog 'logističkih uskih grla' u Bugarskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj i Slovačkoj, stoji u priopćenju Komisije.

21.09

Proukrajinski pobunjenici tvrde da kontroliraju grad u ruskom Belgorodu

Grupa proukrajinskih pobunjenika poznata kao Ruski dobrovoljački korpus (RDK), objavila je video snimke u kojima tvrdi da kontrolira Novu Tavolžanku u ruskoj regiji Belgorod.

Granično područje je posljednjih tjedana izloženo brojnim napadima, pri čemu Rusija okrivljuje Ukrajinu, Kijev poriče da stoji iza njih, a dvije proukrajinske militantne skupine, od kojih je jedna RDK, preuzimaju odgovornost.

U videu koji je objavio RDK, prikazana su najmanje četiri borca ​​na cesti u blizini južnih predgrađa Nove Tavolžanke.

Komentari 111