To je to što me zanima!

Belgijanci će odlučiti je li Pelješki most isplativa opcija

Predstudiju izvedivosti za povezivanje krajnjeg juga zemlje s ostatkom izradit će belgijska podružnica francuske tvrtke Safege s kojom je EK potpisala ugovor
Vidi originalni članak

Predstudiju izvedivosti za povezivanje krajnjeg juga zemlje s ostatkom Hrvatske izradit će belgijska podružnica francuske tvrtke Safege s kojom je Europska komisija potpisala ugovor, a za izradu studije izdvojili su 200 tisuća eura. 

Nužno je pronaći rješenje za dio Hrvatske koji će kada uđemo u EU ostati odsječen, a najdraža opcija svima je izgradnja mosta Komarna -Pelješac. Obzirom da Hrvatska novaca za projekt nema, Vlada nastoji financiranje riješiti preko europskih fondova. 

Zbog toga je tvrtka Safege dobila zadatak da napravi financijsku projekciju, utvrdi cijenu projekta, odredi dinamiku radova, gustoću prometa na određenim dionicama, broj potrebnih traka i slično. Glasnogovornica Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Renata Ivanović rekla je kako će stručnjaci Safegea sve potrebne inpute dobivati od hrvatske strane koja je aktivno uključena u projekt.

Radovi koji će početi odmah trebali bi biti gotovi u lipnju, a studija će pokazati je li gradnja Pelješkog mosta isplativa ili ne, te hoće li sukladno tome Hrvatska moći tražiti i dobiti novac iz europskih fondova. Studija će se pozabaviti i isplativosti i izvedivosti i ostalih mogućih rješenja, piše T-portal.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • MAGNUM_2 16.02.2013.

    Jad i bjeda ....zašto trošimo novac na školovanje našig inženjera, doktora ,magistra i svih stručnjaka u RH kad si nismo u stanju napraviti ni studiju isplativost izgradnje jednog pišljivog mosta , šta to rade naše institucije i zašto ih imamo te zašto ljudi u tim institucijama dobivaju plaće , zar za svoje neznanje i nerad,.

  • Hasenfefer 16.02.2013.

    Aha. Da ne bi- To kao da Hrvati odlučuju kakvu će čokoladu Belgijanci raditi ili Kakvu će Francuzi konjetinu jesti (Rumunjsku ili Englesku). lp Marsovac

  • WOMANIZER 15.02.2013.

    pa ionako će nam uskoro odlučivati o svemu pa je ovo samo za privikavanje na takvo stanje u bliskoj budućnosti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare