To je to što me zanima!

Belgijski penjač drugi put u 10 dana zaglavio na stijeni

Belgijski penjači prošlog ponedjeljka zapeli su na stijeni nedaleko od mjesta na kojem su zapeli i u srijedu. Uz pomoć GSS-a sigurno su se spustili
Vidi originalni članak

Samo nešto više od tjedan dana od kada je s kolegom spašen iz stijene Debelog kuka, belgijski alpinist E.F. (32) ponovno je umalo nastradao na Velebitu. Ovaj put je s penjačima P.V. (35) i W.V. (25) nakon neuspjelog spuštanja užetom ostao u stijeni nedaleko od mjesta na kojem su također prilikom spuštanja po užetu Belgijanci "zaglavili“ i prošlog ponedjeljka. Pomoć su pozvali u srijedu u 18.15 sati, nakon čega se u akciju spašavanja uputilo osmero članova zadarske Gorske službe spašavanja.
Alpiniste su pronašli u stijeni, na visini od oko 120 metara od podnožja. Spasitelji su se popeli do pola puta od njih te su ih uz pomoć mobitela i uz svjetlost reflektora naveli da se spuste. Alpinisti su se i ovaj put izvukli bez ozljeda, a GSS-ovci su ih otpratili do parkirališta NP Paklenica. Akcija je završila u 21.50.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • trešnja 16.04.2009.

    A što vam treba svuda zavlačiti nos,kuda idete kad nešto nije pristupačno sigurno postoji razlog za to.Zar ljudi od dosade ne znaju kuda sve da idu ?

  • damok 16.04.2009.

    udrit mu šamar da više ne pokušava što nije za njega, ovo je koštalo minimalno 2x 50 000 kn.

  • vura-vw 16.04.2009.

    Treci put ga treba ostavit gore...budala avanturisticka

Komentiraj...
Vidi sve komentare