To je to što me zanima!

Belišće: Dječaku (12) stroj otkinuo ruku i usmrtio ga

Brat (17) vozio je traktor, a mlađi dječak sjeo je na metalni blatobran. Naišli su na rupu, traktor je poskočio, a dječak (12) upao je u berač kukuruza
Vidi originalni članak

Dječak M.B. (12) iz Belišća preminuo je u subotu navečer u Kliničkoj bolnici Osijek. Dječak je prijepodne sa svojim 17-godišnjim bratom J.B. radio na polju u blizini Kitišanaca. Beračem su u polju Šaranpovo brali kukuruz. Oko 13.30 sati braća su odlučila napraviti pauzu i otići kući na ručak. Stariji brat vozio je traktor, a mlađi dječak sjeo je na metalni blatobran. Zaputili su se kući. Naišli su na rupu, traktor je poskočio, a 12-godišnjak je upao u berač kukuruza koji je još uvijek radio. Brat je ugasio traktor, no zatekao je brata kako jedva diše. Stroj mu je otkinuo jednu ruku i teško ga ozlijedio po prsima.  Dječaka su vozilom Hitne pomoći prebacili u bolnicu, no od teških ozljeda preminuo je  u večernjim satima. Istražni sudac Ninoslav Ljubojević naložio je obdukciju stradalog dječaka. U policiji kažu da još nisu odlučili hoće li, zajedno s državnim odvjetništvom, podići kaznenu prijavu protiv roditelja koji su malodobnu djecu poslali da traktorom i beračom obavljaju poljoprivredne poslove.
Stariji brat dan nakon nesreće u potpunom je šoku.
 - Nije nam to bilo prvi put da smo zajedno išli u polje. Ali, tko je mogao ovako nešto pretpostaviti - kazao je brat stradalog dječaka.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • Firrestarter 03.11.2009.

    Još nešto za što neznate,a novine pišu i lažu.Kao prvo.Nisu išli na ručak kako pišu novine,nit je mali Matija sjedio na blatobranu.Da su išli doma,berač nebi radio,i nebi se to dogodilo,ne takva tragedija.To bi bilo isto ko kada bi čovjek koji ide sa tanjuranja doma,vukao tanjuraču po cesti.Razmislite malo.Pogotovo vi velikogarađani koji neznaju što je i čemu služi berač.Bavite se svijim poslovima,igrajte pc igrice,idite na zimovanja,trošite pare u buticima,a nas slavonce pustite na miru.Da nema nas nebi kruha vidjeli u životu,jeli bi bugarske svinje,i mlijeko iz bosne.

  • Firrestarter 03.11.2009.

    Svima vama koji ovdje pametujete,nemate pojma o čemu pričate ni vi ni mediji.Mediji kao obično pretjeruju,izvlače iz konteksta i iskrivljuju činjenice,narod pametuje,a istinu znamo roditelji,obitelj i JA.Znam to jer sam malog Matiju poznavao bolje od vas svih na ovom blogu,pošto sam več sedam godina sa njegovom sestrom,zato molim vas pojedince koji nisu iz slavonije,i neznaju kako je teško ovdje zaraditi za kruh,neka idu zure u sunce,ili tako nešto...

  • dunjchy 02.11.2009.

    lijepa nasa hrvatska bolje hvatajte kriminalce a ne u sirotinjskoj boli doci na sahranu i ispitivati roditelje preminulog djecaka!!mi zivimo u njemackoj i jos nitko ovako sta nije cuo!!mi smo dobri poznanici familije,i onaj tko ih ne pozna ne treba uzaludno pisati glupe komentare.ne daj boze ali to se moze svakome desiti.bolje gledajte svoje probleme.sramite se!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare