To je to što me zanima!

"Benediktinci se nisu upisali na samostan i zemljište u Dajli"

Pulska tvrtka Abazia d.o.o., koju su osnovali benediktinci iz talijanske Praglie, nije se upisala u gruntovnicu u Bujama na samostan u Dajli i zemljište oko njega
Vidi originalni članak

Glasnogovornica Općinskog suda u Bujama Slavica Tomac-Ćirić izjavila je u ponedjeljak kako se pulska tvrtka Abazia d.o.o., koju su osnovali benediktinci iz talijanske Praglie, nije upisala u gruntovnicu na samostan u Dajli i zemljište oko njega. Prema njezinim riječima, na samostan je stavljena tek predbilježba, koja se može aktivirati tek nakon završetka spora, prenosi HTV.

Podsjetimo, Abazia je podnijela tužbu protiv Porečko-pulske biskupije, župe Dajla, grada Novigrada, Hrvatske i još nekoliko drugih stranaka. Rasprava o toj tužbi sazvana je za 19. rujna i tek će se nakon završetka spora znati komu pripada samostan i zemljište.

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 6

  • čamil 09.08.2011.

    Ovdje bi trebala posredovati Vinka Cetinski.

  • Ovca009 08.08.2011.

    Uhm, znaci ipak nisu, dobro je. A neki dan je pisalo da jesu. Pa sad, jel' jesu il' nisu? Ili mozda jesu, a ono kao fol nisu, ali ipak jesu, onako potiho, a kad dodju Modni Macak, Dikan i ostali znani i neznani, nitko se nece ni sjetiti da mozda ipak jesu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare