To je to što me zanima!

Benediktincima odbili zahtjev, ne mogu se uknjižiti na Dajlu

Vatikan je ovlastio biskupa Villu da potpiše sporazum, kojim se prava vlasništva nad nekretninama prenose u korist tvrtke Abbazia. No upravo je taj potpis sporan
Vidi originalni članak

Zahtjev talijanskih benediktinaca, točnije njihove pulske tvrtke Abbazia d.o.o, za uknjižbom zemljišta u Dajli ipak je odbije, javlja Glas Istre. To se odnosi na sve sporne čestice koje je krajem '90.-ih država u postupku denacionalizacije vratila Crkvi, odnosno župi Dajla. Rješenje su donijeli još u ponedjeljak 19. rujna. 

Talijanski benediktinci tvrde kako su oni vlasnici nekoliko stotina hektara zemljišta kod Dajle, a ne župa Dajla, kako je navedeno u zemljišnim knjigama. U spor se izravno umiješao i Vatikan, ovlastivši španjolskog biskupa Norberta Villu da u ime Porečke i pulske biskupije potpiše sporazum o uređenju međusobnih odnosa, kojim su župa Dajla i porečka i pulska biskupija prenijeli prava vlasništva na nekretninama u korist Abbazije d.o.o. Navodno je za Općinski sud u Bujama sporan upravo taj potpis. Biskup  Villa nije imao ovlaštenje kojim se Abbaziji d.o.o. dozvoljavao uknjižbu na nekretnine.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • feba 24.09.2011.

    Ajd svu imovinu koju crkva ima u državi potpišimo vlasništvo Vatikanu.Pa i to je Evropa i grabež već počela.Slijede oštećeni Talijani,pa Njemci i šta će nam ostati?

  • gorski1 23.09.2011.

    katolik sam i vjerujem u boga , al nikako u fratre i ostale mantijase sto mantijama pokrivaju svoj lopovluk i lazi , nema ni pedlja hrvatske zemlje ni vatikanu ni papi ni nekim tamo benediktima , zar nam je nisu dosta oteli bizanti sa istoka , ocupali su je sa svih strana koliko god je ko vise moga , krvlju smo obranili ovo malo sto je jos ima , pa da je sad damo vatikanu i tamo nekim benediktima samo tako , e pa nece ici , probajte negdje drugo , bez metka nema nikom ni pedlja pa vi sad izvolite.

  • 5252468 23.09.2011.

    Ni centimetra nedamo kako vas nije sramota puni pedofilije pa otimačine itd

Komentiraj...
Vidi sve komentare