To je to što me zanima!

Benko i Markus s Bandićem su već bili uhićeni u Aferi Agram

Od troje uhićenih djelatnika Zagrebačkog holdinga u četvrtak njih dvoje već je bilo uhićeno u aferi Agram zbog namještanja posla s odvožnjom glomaznog otpada
Vidi originalni članak

Od troje uhićenih djelatnika Zagrebačkog holdinga u četvrtak njih dvoje već je bilo uhićeno u aferi Agram zbog namještanja posla s odvožnjom glomaznog otpada u Zagrebu. Riječ je o Miljenku Benku, bivšem direktoru podružnice Čistoće, a danas koordinatoru poslova u podružnici Digitalni grad i Ivanu Markusu, bivšem direktor Holdingove službe za javnu nabavu, a danas zaposleniku podružnice Gradska groblja.

Istraga u aferi Agram pokrenuta je zbog sumnji da je gradonačelnik Milan Bandić, zajedno sa svojim suradnicama, nezakonitim aktivnostima oštetio Grad, ali i Državni proračun.

Tužiteljstvo je ukupnu štetu procijenilo na oko 20 milijuna kuna. Uz sporne donacije u predsjedničkoj kampanji 2010. godine Milana Bandića Uskok tereti za pogodovanje Pripuzovom CIOS-u te tvrtki Bramgrad projekt Branka Mihaljevića, trgovanje utjecajem pri nezakonitom zapošljavanju sebi bliskih osoba u Gradskom poglavarstvu i Zagrebačkom Holdingu, ali i nezakonito korištenje službenih gradskih automobila u privatne svrhe.

Benko i Markus još su u "prvoj rundi" slučaja Agram, u listopadu prošle godine, završili u istražnom zatvoru, a obojica su nedugo potom puštena da se brane sa slobode.

Među prvima je na slobodu izašao Markus i to zajedno sa suvlasnikom CIOS-a Petrom Pripuzom i pročelnikom Gradonačelnikova ureda Mirom Lacom.

Benko je izašao nešto kasnije, zajedno s bivšim šefom Holdinga Slobodanom Ljubičićem i gradonačelnikom Milanom Bandićem. Bandić je, u međuvremenu, još jednom završio u Remetincu, ali je nedavno ponovno pušten da se brani sa slobode i omogućeno mu je obavljanje gradonačelničke dužnosti.  

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Kiklopp 08.05.2015.

    Niti jedna firma koja je u zadnjih (barem) 10 godina radila s Holdingom i odrađivala poslove koji su plaćani iz gradske kase, nije radila čisto pa da je i moj brat rođeni na čelu neke.. Zna se kako se dobijaju poslovi i kolika je provizija određenima "gore".. Nažalost ni ostali gradovi nisu puno bolji i pošteđeni toga.

  • svanuće 07.05.2015.

    Privode ,pa puštaju ,pa opet privide i puštaju i tako godinama ,prodefilirale su stotine osumnjičenka ,ali avaj nigdje PRESUDA.

  • DemokratHr 07.05.2015.

    Treba napraviti reviziju javnih natječaja po gradovima jer je uvijek Gradatin-ova oprema zadovoljavala uvijete natječaja .. što je nemoguće

Komentiraj...
Vidi sve komentare