To je to što me zanima!

Beogradska policija uhitila ubojicu Pukanića i Franjića

Ivica Dačić, iz MUP-a Srbije, za B92 je rekao da je Željko Milovanović bio naoružan. U subotu je u Beogradu uhićen pomagač Milenko Kuzmanović
Vidi originalni članak

Srpska policija uhitila je u 22 sati navečer u Beogradu Željka Milovanovića (43), osumnjičenog za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. Ulovili su ga u stanu, koji je u ulici Dunavski kej bb, u četvrti Dorćol, unajmio prije četiri dana. Policija je pretražila njegov stan, koji je bio pun oružja. Našli su dva automatska pištolja marke Škorpion, četiri prigušivača, četiri pištolja i mnogo streljiva. Ivica Dačić, ministar unutarnjih poslova Srbije, za B92 je rekao da je Milovanović bio naoružan, a pištolj je bio napunjen. Milovanovića su odmah odredili   48-satni pritvor. Vjerojatno će ga u ponedjeljak izvesti pred istražnog suca Specijalnog suda za organizirani kriminal. To je drugo uhićenje u posljednja dva dana vezano uz Pukanićevo ubojstvo. Željko Milovanović redakciji srpskog Pressa poslao je i pismo u kojem tvrdi da nije ubio Ivu Pukanića.
- Mene sumnjiče da sam ja plaćeni ubojica i to sve na osnvi priče Roberta Matanića. Zagrebačka policija tvrdi da sam ja motor s eksplozivom parkirao kraj Pukanićeva auta i ubio ga. No istina je da ja sa tim nemam nikakve veze. Ne postoji nijedan materijalni dokaz koji bi upućivao da sam to ja napravio - stoji u pismu koje je Milovanović poslao Pressu mjesec dana nakon ubojstva Ive Pukanića. U subotu je uhićen Milenko Kuzmanović. Bivši član grupe ujedno i pokajnik, koja je u listopadu organizirala atentat, ispričao je hrvatskoj policiji kako je Milenko Kuzmanović imao važnu ulogu u atentatu. Zbog detalja koje je iznio taj tajni svjedok Kuzmanovića su ponovno uhitili. Srpski Press prenosi kako je Kuzmanović čak i obilazio mjesto na kojem su trebali ubiti Pukanića. Kuzmanoviću su odredili 48-satni pritvor. Željka Milovanovića sumnjiče da je na skuteru unio eksploziv u dvorište Nacionala u Zagrebu. Prije toga mjesec je dana pratio Pukanića. Lani je u listopadu boravio na područuju Doboja, ali tada ga nisu uhitili. Milovanović je rođen u Belom Manastiru, a državljanin je Hrvatske i BiH. Bio je pripadnik jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka Legije. Tereti ga se i za ratne zločine. Njegovo uhićenje, prema riječima ravnatelja policije Milorada Veljovića, nije vezano samo uz ubojstva u Hrvatskoj, već i uz, kako je rekao, najteže zločine u BiH i Srbiji.

RADOJKA MILOVANOVIĆ: MOJ SIN NIJE UBOJICA
Željkova majka Radojka Milovanović u ponedjeljak je ujutro od nas saznala za uhićenje sina. Prekinuli smo je u poslovima u vrtu, uz trošnu kuću na rubu sela Majevac kod Doboja, u Republici Srpskoj.
- Ništa ne znam. Nisam ga sve ovo vrijeme ni čula ni vidjela. Trudim se preživjeti. Ne može mi pomoći ni njegova žena jer njihov sin slabo uči. Oni su u Doboju. Moj drugi sin Goran živi u Srbiji - kratko nam je rekla iznenađena Radojka Milovanović. Ona će se ovih dana opet zaputiti u Beli Manastir, kao i svakoga mjeseca, po hrvatsku mirovinu koju je stekla radeći u tamošnjoj školi. Ona je uvjerena da njezin sin Željko nije ubojica.
- Motoristička kaciga koju su policajci našli u mojoj kući bila je prašnjava i godinu dana nije pomaknuta odavde. Željku je ostala od staroga motora koji je godinu ranije od njega kupio neki mladić - rekla je Radojka Milovanović. Iste tvrdnje o kacigi iznio je i Željko Milovanović u pismu koje je svojedobno poslao listu Press.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • palača 01.06.2009.

    sjecam se toga tipa dobro kak se smijuljio i hodao po jurisicevoj i petrinjskoj uoci atentata i ranije,ne mozes vjerovati

  • chesster 01.06.2009.

    ma da lazeju ko budale

  • 25sat 01.06.2009.

    za kriminalce se mora naći pancirka, a kad je nama trebalo , nije ih bilo

Komentiraj...
Vidi sve komentare