To je to što me zanima!

Berlusconijeva tvrtka morat će platiti 560 milijuna € odštete

Berlusconijeva tvrtka Fininvest je osuđena jer je podmitila rimskog suca Vittoria Mettu 1991. sa 400 milijuna tadašnjih lira kako bi dao prednost Berlusconijevoj tvrtki
Vidi originalni članak

Prizivni sud u Milanu osudio je danas Fininvest, tvrtku premijera Silvija Berlusconija i njegove djece, na plaćanje obeštećenja od 560 milijuna eura tvrtki Cir poduzetnika Carla De Benedettija zbog korupcije sudaca u kupovini izdavačke kuće Mondadori. Marina Berlusconi, premijerova kći i predsjednica Fininvesta, najavila je žalbu Vrhovnom sudu, ali će iznos obeštećenja trebati odmah platiti.

Riječ je o 20 godina starom događaju prilikom kupovine kuće Mondadori. Berlusconijeva tvrtka Fininvest je osuđena jer je podmitila rimskog suca Vittoria Mettu 1991. sa 400 milijuna tadašnjih lira kako bi dao prednost Berlusconijevoj tvrtki u odnosu na De Benedettijevu u kupovini većinskih dionica Mondadorija. Metta je osuđen na dvije godine i devet mjeseci zatvora. Prvostupanjski sud je 2009. osudio Berlusconijevu tvrtku na plaćanje obeštećenja u iznosu od 750 milijuna eura, a sada je prizivni sud smanjio iznos kazne za 190 milijuna eura. Sud je utvrdio i Berlusconijevu odgovornost u krivičnom djelu korupcije sudstva.

De Benedetti će već u ponedjeljak moći naplatiti obeštećenje za koje je Berlusconi kazao kako je sudska presuda “prava pljačka”. Taj iznos obeštećenje će utjecati na pogoršanje već teškog financijskog stanja Berlusconijeve tvrtke.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • TPolak 10.07.2011.

    Berlusconi?? za mnoge u Italiji (sirotinju) pojam poštenja. Očistio Italiju od mafije kako bi se riješio konkurencije, sada je jedini veliki mafijaš!! Njegov učenik Sanader bio je na dobrom putu da isto to ostvari u Hrvatskoj, čak je imao i "svoju" firmu sličnog naziva, "Fini-medija" !... Mirjana Rakić je jako dobro opisala šta je Italija danas. Naravno prića se nadovezuje kod nas...pa i šire po EU.

  • girica 09.07.2011.

    Ovaj čovjek izgleda kao voštena figura!

  • torca1950 09.07.2011.

    izgleda na ovoj slici kao Corleone...samo me zanima koliko love ta firma mlati da on mora platiti 560 MILIJUNA EURA odštete...

Komentiraj...
Vidi sve komentare