To je to što me zanima!

Bernardić: Nemam funkciju koja bi mi donijela povećanje

Nakon rasprave u Saboru, Gordan Jandroković objavio je novinarima svoju plaću. SDP-ov Davor Bernardić tvrdi da mu je plaća rasla u zadnje četiri godine i da to skriva od javnosti
Vidi originalni članak

Nakon što je predsjednik Sabora Gordan Jandroković (HDZ) objavio svoju plaću, isto je učinio i šef SDP-a Davor Bernardić.koja prema dokumentu koji je dostavio za listopad ove godine iznosi 14.978 kuna. 

-  Transparentnost je jedna od najvažnijih vrijednosti, kako SDP-a, tako i moja osobno. Građani imaju pravo znati tko ih zastupa, za koji novac i s kojim ciljem. Moja je plaća jedna od najmanjih u Saboru. Nemam nijednu funkciju unutar Sabora, koja bi mi donijela povećanje. Nisam nikada lagao o tome koliko zarađujem, niti bez razloga prozvao drugu osobu ni po jednom pitanju - poručio je Davor Bernardić. 

U priopćenju navodi da  je Jandroković "prešutio javnosti povećanje plaće od 4000 kuna", a koje je jasno vidljivo u imovinskoj kartici. te da je namjerno obmanuo javnost kako bi prikrio što mu je HDZ-ova Vlada omogućila.

- Možda je to za njega sitniš, ali teško da je mogao zaboraviti da mu je neto plaća od sredine 2016. godine do prosinca 2018. godine porasla za 4000 kuna. Kakvu poruku prešućivanjem ovog iznosa šalje građanima koji ga i plaćaju? - upitao je, a u priopćenju je poslao i iznos svoje plaće.

No slučajno ili namjerno Bernardić uspoređuje neusporedivo. Jandroković je sredinom 2016. godine bio saborski zastupnik, a danas je predsjednik Sabora. Koeficijenti na plaću zastupnika, potpredsjednika ili predsjednika Sabora su različiti. Jandrokoviću je stupanjem dužnost šefa Sabora plaća narasla neovisno o vladinoj poreznoj reformi. 

PREPUCAVANJA OKO PLAĆE Jandroković dao na uvid plaću: Bernardić je običan lažljivac

Podsjetimo, tijekom glasovanja o proračunu za 2020. godinu Bernardić i Jandroković prepucavali su se oko plaće. Bernardić je ustvrdio da je plaća šefa Sabora zbog porezne reforme narasla 4000 kuna, što je Jandroković demantirao i prozvao ga da obmanjuje javnost.

 

Kako bi dokazao novinarima je dao na uvid svoju plaću iz vremena kad je preuzeo dužnost i danas. Prva puna plaća kao predsjedniku Sabora sjela je u lipnju 2017. godine u neto iznosu od 23.258 kuna, dok je plaća za listopad ove godine njegova plaća iznosila neto 22.473 kune.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • 15.11.2019.

    Mišljenja sam da je jedan pekar koji peče kruh i hrani narod društveno korisniji ili jednaš medicinska sestra koja njeguje bolesnog ili jedan znanstvenik koji traži lijek protiv bolesti od ovih koji se naslikavaju , glume velike intelektualce i gospodu a u stanju su samo bacati floskule, iznositi laži za svoje gospodare, parazitirati na leđima sirotinje, vozati se u skupim automobilima nečijim krvavim znojem plačenim, dobrčo kesu napuniti i rasprodati sve što se ima zasprodati. Što su oni za ovaj narod dobroga učinili sem dobro ga opljačkali? Izmišljena radna mjesta. Raspustite to, otkaze podijelite, u remetinec otpratite tako da svaki slijedeći što dođe zna što će ga slijediti za nerad i prste pune tuđeg pekmeza.

  • fanny5 15.11.2019.

    Nije Bero lagao samo nije znao da Njonjo ima manje olakšica, s 2,2 je (5.550 kn), a za drugo još dijete bi imao koeficijent 3,2 što iznosi 8050 kn. A promijenjeni su porezni razredi pa nema više stope od 12; 25 i 40% nego samo 24 i 40%.

  • ljubica ljubičica_1 15.11.2019.

    Kolko znam Bernardić ima samo ova primanja dok gospodin ako ga tako mogu nazvat Jandroković ima i privatnu tvrtku koja je prenjeta na neki ured odvjetnički.Sirotinja nije a bahat je.Ali pitam se dali je zato sretniji od drugih.Mogu reć ne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare